Home > Muzika > EXIT: Sao Paolo stiže u Novi Sad

EXIT: Sao Paolo stiže u Novi Sad

Kolosalna mts Dance Arena nedavno je kompletirala svoje dosad najmoćnije izdanje sastavljeno od najvećih svjetskih zvijezda današnjice, a međunarodno hvaljena bina EXIT festivala No Sleep Novi Sad svoja nova pojačanja donosi pravo iz Južne Amerike!

Nakon što je EXIT 30. marta održao svoju prvu No Sleep Brasil žurku u Sao Paulu, i to u najistaknutijem južnoameričkom klubu D-edge, vrijeme je da Brazilci uzvrate posjetu i osvoje Petrovaradinsku tvrđavu na jednu noć, u petak 5. jula. Pod zastavom ovog globalno prepoznatljivog brazilskog kluba kojeg od 2003. godine svakog mjeseca posjeti preko 20.000 posjetilaca, pored futurističkog dizajna, karakteriše i velika muzička širina, pa je za Novi Sad odabrana postava koja počinje uz house, prelazi na progressive, pa zatim na tech-house i acid, da bi u finalu prešla u punokrvni techno!

Specijalno za ovu priliku, u petak 5. jula na #NSNS2019 dolaze furiozni britanski techno mag Blawan, izuzetna italijanska muzičarka Giorgia Angiuli, te njeni sunarodnici iz trenutno jednog od najtražnijih elektronskih tandema 999999999! Tu su rezidenti kluba, južnoamerička heorina BLANCAh isrpsko-brazilski duo Duc in Altum, koje u pohodu na Petrovaradinsku tvrđavu predvodi osnivač kluba D-edge Renato Ratier, dok će ove noći jedan od centralnih termina zauzeti domaći izvođači i No Sleep rezidenti u svom premijernom, zajedničkom “live” setu Lag i Monosaccharide!

Jedna od zvijezda večeri nesumnjivo biće Jamie Roberts, poznatiji kao Blawan, koji je tokom protekle decenije svojim talentom i umijećem postao maestro sopstvenog techno univerzuma. Njegov prošlogodišnji debi solo album „Wet Will Always Dry“ proglašen je od strane renomiranog DJ Maga za najbolji britanski elektronski album, a uz pregršt drugih pseudonima, kao i uz sopstveni lejbl TERNESC preko kojeg je željnoj publici isporučio analogne produkcije i live setove, Blawan je zacementirao svoju poziciju svježeg lica žestokog industrial techno zvuka.

Do sada neviđeni live nastup na No Sleep Novi Sad bini prirediće Giorgia Angiuli, poznata po svom eklektičnom pristupu muzici. Sa pozadinom obrazovanja u klasičnoj muzici i kao multiinstrumentalista, Angiuli je svjetski poznata zbog umiješnosti kombinovanja klavijature i drugih instrumenata, svojeg glasa, i najzanimljivije, raznoraznih dječijih igačaka, sa krajnjim proizvodom vibrirajućeg i energičnog zvuka koji osvaja! Prošlu godinu uspješno je zaokružila izdavši EP „No Body No Pain“, ali i debi album „In a Pink Bubble“ za izdavačku kuću Stil Vor Talent. Još jedan upečatljiv live techno nastup stiže u apstraktnom pakovanju 999999999 (Ninetimesnine), dvojca koji je za kratko vrijeme postao jedan od najtraženijih na evropskoj i svjetskoj sceni zahvaljujući svom sirovom, intenzivnom i improvizovanom zvuku, a to potvrđuje i činjenica da su njihova prva tri izdanja na njihovom istoimenom lejblu, kao i gostovanje na specijalnom Planet Rhytm vinil izdanju pod nazivom „303“, rasprodati za samo nekoliko sati!

„Mozak“ iza megauspešnog kluba D-Edge nesumnjivo je njegov vlasnik, Renato Ratier, koji je sebe izgradio i kao ključno ime svjetske DJ scene. Multitasker Ratier svoje DJ umijeće dokazuje mješavinom uticaja kao što su Chicago house, elektro rock, techno, disco i minimal, a u njegovoj impresivnoj biografiji izdvaja se i stavka kao jednog od vlasnika i rezidenta brazilskog Warung Beach kluba koji mnogi opisuju kao rajski i koji se našao na Mixmag listi najboljih svjetskih klubova! Društvo u petak, 5. jula, Ratieru praviće i BLANCAh, jedna od rezidentkinja D-Edge kluba koja je u svojoj gotovo dvadesetogodišnjoj karijeri ostavila trag uspomoć melodičnih kompozicija uz inovativne i mračne dionice, a prošlu godinu obilježila je, između ostalog, originalnim miksom „Apneia“ izdatom za lejbl Timeless Moment. Snagu domaće scene i umješnost u live formatu toga dana zajedno pokazaće novosadski DJ i producent već bogate internacionalne karijere, Lag, uz beogradski tandem Monosaccharide koji ne prestaje da podiže ljestvicu svojim zavodljivim techno zvukom koji inkorporira uticaje iz najrazličitijih muzičkih žanrova. Impresivnu postavu drugog dana EXIT festivala zaokružiće rezidenti D-Edge kluba, dvojac Duc in Altum koji čine bračni par Eric Frizzo Jonsson i Arjana Vrhovac Jonsson, rođena i odrasla u Srbiji!

Ulovi svoju EXIT ulaznicu ove nedjelje i uštedi čak 45%!

Trenutno je u prodaji ograničen kontigent kompleta EXIT karata po cijeni od 124 KM, što predstavlja visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Cijena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 58 KM za parter, 88 KM za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 210 KM. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org.

You may also like
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
);