Home > Muzika > EXIT pokreće novi ekološko-muzički projekat – Life Stream

EXIT pokreće novi ekološko-muzički projekat – Life Stream

Exit festival nastao je pre dvije decenije na temeljima društvenog aktivizma. U toku svoje istorije pokrenuo je čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala lansira do sada najveći ekološki projekat pod nazivom – LIFE STREAM.

Od idućeg jula, svi najbolji nastupi na Exitu biće direktno prenošeni sa jasnim društvenim ciljem da animiraju svjetske lidere i opštu javnost da preduzmu odlučne i hitne korake ka zaštiti planete i života na njoj.

Prvi u nizu Exitovih Life Stream događaja biće održan naredne nedjelje, 18. oktobra na Amsterdam Dance Eventu 2019, najvećoj svjetskoj smotri elektronske muzike kada u klubu i hotelu Crane Feralda specijalno za ovu priliku nastupiti ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duet.

Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a ceo događaj biće prenošen putem zvaničnog Life Stream Facebook eventa.

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svjetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje devojčice koja se usudila da digne glas u ime planete na kojoj živimo, Exit je Greti Tunberg dodijelio Life Stream priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

“U poslednje vreme svedoci smo lavini komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignorišu  suštinu – da su podaci koje Greta Tunberg iznosi tačni i naučno potvrđeni. Skeptici koji ne veruju u ove činjenice, poverovaće za pet ili deset godina, kada sopstvenim očima budu svedočili pogubnim posledicama klimatskih promena. Našoj planeti nije potrebno spasavanje, ona će preživeti sve, spasenje je potrebno ljudima i životu oko nas”, izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević.

Mlada Greta je poslije inspirativnog govora u Ujedinjenim nacijama pred najvećim svjetskim moćnicima, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a nominovana je i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir. Ukoliko dobije ovo priznanje, švedska tinejdžerka postaće najmlađa dobitnica, od trijumfa pakistanske Malale Yousafzai, koja je imala 17 godina u tom trenutku.

You may also like
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
Nikad veći interes za Sea Star festivalom
Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!
Najuspješniji DJ i producent svih vremena Calvin Harris predvodi više od 60 novih izvođača na EXIT festivalu!
);