Home > Muzika > EXIT pojačava specijalni program tokom izolacije: Večeras ekskluzivna premijera sa Carl Coxom

EXIT pojačava specijalni program tokom izolacije: Večeras ekskluzivna premijera sa Carl Coxom

U protekle dvije nedjelje iz gotovo cijelog svijeta prati se specijalni EXIT TV onlajn program koji je do sada pogledalo preko milion ljudi. Tempo se pojačava i u narednoj nedjelji stiže najpopularnija svjetska hip-hop grupa Migos, legenda drumandbass-a Roni Size, DJ superzvijezde Nina Kraviz i Maceo Plex, te druge premijere, među kojima je i spektakl koji publika Exita traži već duže od decenije! Tako će večeras u 20:20 časova, fanovi iz cijelog svijeta moći da gledaju istorijsko zatvaranje EXIT festivala iz 2009. godine kada su Carl Cox i Green Velvet u maksimalno popunjenoj Dance Areni držali desetine hiljada fanova na nogama do jutra.

Brojne druge svjetske zvijezde i fanovi elektronske muzike širom planete, složni su u ocjeni da je ovaj nastup bio jedna od najvećih prekretnica na globalnoj sceni, jer je istovremeno imao energiju izvornih rejvova iz kasnih osamdesetih godina prošlog vijeka, ali ujedno i najavio jednu novu eru u kojoj će DJ-evi da izrastu u muzičke superzvijezde na isti onaj način na koji su to prije njih bili stadionski rok bendovi. EXIT je ujedno na globalnom nivou bio među pionirima živih prenosa sa nastupa DJ zvijezda, što je u savremenom dobu postao jedan od stubova elektronske scene. Fanovi elektronske muzike pamtiće ovaj petak, jer će EXIT od 17 časova imati još jednu veliku premijeru za njih, i to snimak specijalnog nastupa u moskovskoj izolaciji globalne DJ superzvijezde Nine Kraviz!

Subota je kao i uvijek rezervisana za kućne nastupe regionalnih izvođača, pa će prvi, tačno u podne, uživo nastupati MKDSL, a redovan večernji termin od 20:20, preuzeće TKNO. U nedjelju slijedi istinska legenda i simbol Exitove dvodecenijske istorije Roni Size čiji ćemo nastup iz 2015. gledati u punom „live“ formatu sa bendom Reprazent i podsjetiti se hitova kao što su „Brown Paper Bag“ ili „Heroes“ koji su obilježili cijele generacije. Već u ponedjeljak, takođe u 20:20h, slijedi globalni muzički fenomen Migos i njihov nastup sa EXIT festivala iz 2018. godine, na koji su došli pravo sa vrha američke top liste albuma. Migos su prvo mjesto osvojili sa čak dva albuma za samo godinu dana i tako postali jedna od svega pet rep grupa kojima je to uspjelo u karijeri! Utorak donosi još jedno zatvaranje Exita, ovog puta iz 2015. godine, kada su taj zadatak imali Simian Mobile Disco i Roman Flugel, a već u srijedu od 20:20 časova, selimo se na Fusion binu gde su 2016. prašili britanske legende Dub Pistols! Četvrtak, 9. april, u cjelosti je posvećen domaćoj i regionalnoj publici, a za ovaj, nimalo jednostavan zadatak biće zadužen niko drugi nego Bajaga i Instruktori, koji su održali cjelovečernji kurs iz horskog pjevanja na glavnoj bini

Exita 2018. godine. Za sedam dana, u petak. 10 aprila, do 20:20 časova, u premijernom snimku, očekuje nas jedan od simbola Exitove Dance Arene i miljenik svjetske publike, Maceo Plex, koji je prošle godine izveo jedan od svojih najboljih setova na Exitu, prije nego što je uslijedio njegov kasniji duet sa Carl Coxom.

Lansiran sa ciljem da mnogima olakša ostanak kod kuće tokom vanrednog stanja, specijalni EXIT TV program počeo je nezaboravnim nastupom bendova Faithless, Bastille, Motorhead, ali su se na listi nikad prije objavljenih nastupa našli i britanski mag Dub FX i rezident nekih od najvećih klubova na svijetu Richie Hawtin, dok je Italiji – zemlji koja je trenutno najpogođenija bio posvećen back to back set iz 2015. godine koji čine dva maestralna di-džeja Adam Beyer i Joseph Capriati! Pored specijalnog EXIT TV programa, svima je na raspolaganju i preko 1000 sati nastupa i intervjua sa vodećim svjetskim zvijezdama, ali i drugih programa na Exitovom zvaničnom Youtube kanalu, a koje je do sada pogledalo preko 50 miliona ljudi iz cijelog svijeta!

Nedjeljni raspored EXIT prenosa:

Petak, 3. april 17:00

Nina Kraviz – set iz izolacije, moskovski klub Mutabor 2020. (premijera)

Petak, 3. april 20:20

Carl Cox b2b Green Velvet – EXIT festival 2009. (premijera)

Subota, 4. april 12:00

EXIThomeStream MKDSL Live

Subota, 4. april 20:20

EXIThomeStream TKNO

Nedjelja, 5. april 20:20

Roni Size & Reprazent Live – EXIT festival 2015. (premijera)

Ponedjeljak, 6. april 20:20

Migos – EXIT festival 2018. (premijera)

Utorak, 7. april 20:20

Simian Mobile Disco b2b Roman Flugel – EXIT festival 2015. (premijera)

Srijeda, 8. april 20:20

Dub Pistols – EXIT festival 2016. (premijera)

Četvrtak, 9. april 20:20

Bajaga & Instruktori – EXIT festival 2018. (premijera)

Petak, 10. april 20:20

Maceo Plex – EXIT festival 2019. (premijera)

You may also like
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
Nikad veći interes za Sea Star festivalom
Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!
Najuspješniji DJ i producent svih vremena Calvin Harris predvodi više od 60 novih izvođača na EXIT festivalu!
);