Home > Muzika > EXIT Festival: Treće noći vladala rokenrol magija grupe „Greta Van Fleet“

EXIT Festival: Treće noći vladala rokenrol magija grupe „Greta Van Fleet“

I poslije prve dvije noći sa ukupno 105.000 posjetilaca koji su prošli kroz kapije „Exit“ festivala, i subotnja, tradicionalno najposjećenija noć, ove je godine dostigla sopstveni rekord sa više od 53.000 posetilaca.

Noć je obilježio čistokrvni rokenrol američke grupe „Greta Van Fleet“, sastava o kojem se najviše priča na svjetskoj muzičkoj sceni u posljednjih godinu dana. Mladi heroji i “spasioci rokenrola” kako su ih mnogi prozvali, opravdali su i najviša očekivanja sa besprekornom svirkom uživo i fanatičnim zanosom na sceni kakav je karakterističan samo za stadionske rok zvijezde.

 Atmosferu na glavnoj bini visoko je podigao fascinantni Tom Voker, koji je pred početak svog planetarno obožavanog hita „Leave a Light On“ pozvao publiku da žive čisto i bez narkotika, nakon čega je zajedno sa oduševljenom publikom otpjevao jedan od najvećih svjetskih hitova.

Tom Voker

Jedan od zasebnih brendova unutar „Exita“ je i čuveni izlazak sunca nad „mts Dance Arenom“ koji je publika je doživjela uz svjetskog DJ maga Solomuna i njegovu planetarno poznatu „+1“ žurku. Šef svjetske house scene porijeklom sa Balkana, uz svoje goste i jednim od vodećih DJ dueta „Tale of Us“, napravio je pravu šestočasovnu rapsodiju i donio zvuk Ibice u spektakularni amfiteatar „mts Dance Arene“.

Groznicu subotnje večeri na glavnoj bini upotpunile su i indie nade Buč Kesidi i harizmatični Dub FX koji je još jednom svima prisutnim isporučio jedinstveni nastup uz pjesme poput „Love Someone“, a hitmejkersku notu pružio je i Mahmut Orhan uz pjesme „Feel“ i „Save Me“.

Dub FX

Za magičnu noć na mts Dance Areni, pored Solomuna i Tale of Us, pobrinuo se i popularni tandem „Adriatique“, kojem je ovo ujedno bio i premijeran nastup na „Exit“ festivalu, kao i holandski producent balkanskog porekla Satori.

Publiku prepune „Addiko Fusion“ bine na noge je digla proslavljena „Bassivity Showcase“ ekipa uz vodeće regionalne muzičke zvijezde među kojima su bili Fox, Surreal, Senidah i Sara Jo, a žestoki program upotpunili su i rep šefovi Frankie Kontra  i Indigo i „world music“ majstori „Kal“.

Bassivity Showcase

Energije nije manjkalo ni na „Cockta Beats“ bini uz neodoljive „Black Serbs“ sa kojima je publika u glas pjevala „Ballin Like Jokic“. Na „Explosive“ bini su Spermbirds, Total Chaos i Siberian Meat Grinder još jednom pokazali zašto je upravo ovo najekstremnija bina festivala! Trećeg dana festivala, na No Sleep Novi Sad bini, pod okriljem nadaleko poznatog gruzijskog kluba Bassiani, nastupila je beskompromisna underground ikona DVS1, kao i JASSS, Dadub i NDRX,.

Na EXIT festivalu održana je i promocija nove nacionalne humanitarne kampanje „Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno“ koju organizuju „Fondacija Novak Đoković“ i „Exit Fondacija“, uz podršku Radio televizije Srbije. Globalna direktorka fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković, kao i osnivač „Exit“ festivala, Dušan Kovačević, predstavili su saradnju i pozvali javnost da se priključi ovoj akciji.

Dušan Kovačević i Jelena Đoković

OPENS State of EXIT zonu festivala je posjetio šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sema Fabrici, koji je uz  predsednika Vlade Vojvodine, Igora Mirovića, kao i Ivana Petrovića iz „Exit“ fondacije, predstavio akciju “Vrati prirodi – Pridruži se i posadi drvo”.

U pitanju je akcija sadnja drveća na nekoliko lokacija u Vojvodini tokom jeseni koju organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info mreža,“ Exit“ fondacija i Omladinska prestonica Evrope Novi Sad (OPENS). Na OPENS State of EXIT zoni, posjetioci mogu svojim koracima da pomognu u oslikavanju krošnje drveta na platnu i tako se prijave za akciju sadnje drveća. Festivalska publika za ovu ekološku akciju može da se prijavi večeras na festivalu i putem linka

https://www.exitfondacija.org/treezone.

Žurka se nastavlja i danas, a posljednjeg dana EXIT festivala na glavnoj bini publiku očekuje prava vožnja kroz hip-hop žanrove, jer stiže jedan od najuticajnijih britanskih grime zvijezda Skepta, a za veliko nedeljno finale pobrinuće se i besprekorni MC iz Bruklina, Desiigner, kao i urban jazz umetnica IAMDDB. Vodeći DJ duo Dimitri Vegas & Like MIKE na glavnoj bini prirediće spektakularan šou prepun hitova, a na mts Dance Areni priprema se velika završnica koju će omogućiti detroitski techno virtouz Jeff Mills, junakinja novog doba Amelie Lens, te jedan od najboljih DJ-eva današnjice Dax J. Na No Sleep bini željno se iščekuje svjetski poznata „All Day I Dream“ žurka, a ovaj house doživljaj lično će da predvodi legendarni DJ guru Lee Burridge, sa kojim dolaze i njegove najistaknutije vedete Sebastien Leger, YokoO i Newman! Ništa manje zanimljivo neće biti ni na „Addiko Fusion“ bini gde će se uživati uz spektakularni nastup nekadašnje frontmenke benda „Nightwish“ nevjerovatnog vokala, čuvene Tarje, kao i nastup maestra panonske šansone, legendarnog Zvonka Bogdana. Eksplozivna energija publiku očekuje i na „Cockta Beats“ uz nastup Vojka V, High 5 i Krankšvester, a za završno „prženje“ u nedelju na „Explosive“ bini zaduženi su „Soilwork“, „Enforcer“ i „Entombed A.D“!

Ulaznice za EXIT su i danas u prodaji širom Srbije po ceni od 2.990 dinara, dok će na festivalskim ulazima cijena dnevne ulaznice biti viša. Cijena VIP jednodnevne ulaznice za nedjelju iznosi 12.000 dinara.

You may also like
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
Nikad veći interes za Sea Star festivalom
Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!
Najuspješniji DJ i producent svih vremena Calvin Harris predvodi više od 60 novih izvođača na EXIT festivalu!
);