Home > Muzika > “Elliot” predstavio novi singl “U rukama tvojim”

“Elliot” predstavio novi singl “U rukama tvojim”

Bend “Elliot” iz Mostara objavio je novi singl “U rukama tvojim”. Pjevačica benda Jasmina Šuta ističe da je pjesma nastala relativno brzo, odnosno da je tekst napisala za manje od 30 minuta.

“Kada sam čula instrumental koji mi je Miran Kapor poslao, riječi su same dolazile. Pjesmu smo snimili isti dan kada sam je napisala i ovo je prvi takav slučaj, jednostavno se desio val inspiracije”, rekla je Šuta.

Pjevačica je istakla da je tematika novog singla ljubav na daljinu.

“Snimali smo kod kuće, Miran ima svu potrebnu opremu koja za sada zadovoljava naše potrebe. Nadamo se da ćemo jednog dana imati vlastiti studio. Produkciju uvijek radi Miran, međutim ovog puta je sudjelovao i moj brat Rijad Šuta, te je skupa s Miranom radio miks i mastering”, istakla je Jasmina Šuta.

S obzirom na pandemiju virusa korona, bend “Elliot” sve svoje obaveze završava iz kuće koristeći se društvenim mrežama i internetom.

“S obzirom da je virus došao i kod nas, trenutno sve radimo ”onlajn”, ne sastajemo se. Ne paničimo, svjesni smo da je sve do nas, ukoliko budemo u izolaciji, pandemija će prije proći”, zakljućila je Šuta.

Pjevačica dodaje da bend vrijeme maksimalno koristi za pravljenje novih pjesama i definisanje onih koje su započeli stvarati, te da za sada imaju dvije potvrđene saradnje.  

“Za ovu pjesmu planiramo raditi spot kada prođe cjelokupna situacija sa koronavirusom. To je bio prvobitni plan, međutim, odlučili smo objaviti prvo audio i vidjeti reakcije publike. Poručili bi svima da ostanu kod kuće i da ovo vrijeme maksimalno iskoriste za rad na sebi i edukaciji, jer smo svi mi odgovorni ako se koronavirus nastavi širiti. Budimo odgovorni i prema sebi i prema drugima”, zaključila je Šuta.

Inače bend “Elliot” za sada ima potvrđen nastup na “Summer Festu” u Mostaru koji će se održati 25. juna.   

Poslušajte novi singl “U rukama tvojim”.

You may also like
Prijedorski pankeri godinu otvorili novim singlom
Banjalučki sastav “Aberdar” predstavio prvi studijski album “Kolos”
Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”
“No Limit Now” novim singlom publiku vratio u osamdesete
);