Home > Muzika > “Elliot” iz Mostara predstavio “Plastelin”

“Elliot” iz Mostara predstavio “Plastelin”

Grupa “Elliot” iz Mostara koju čine Jasmina Šuta i Miran Kapor, objavila je pjesmu “Plastelin” koja je naišla na odlične reakcije publike.

Muzičari ističu da je tematika ovog singla ljubav, te da je pjesma nastala prije par godina.

“Tematika pjesme je ljubav, kao i u većini pjesama koje pišem. Ovu pjesmu sam napisala još prije dvije godine, međutim nikada nije ugledala svijetlo dana, sve do sada. Jednostavno čekali smo pravo vrijeme”, rekla je Jasmina Šuta povodom premijere singla.

Pjevačica dodaje da se ona i Miran poznaju duži niz godina, i da je ideja o saradnji došla kao logičan potez.

“Miran i ja se poznajemo još iz srednje škole. 2016. godine smo bili na Jahorini u sklopu “Summer Rock School” kampa. Nakon toga je Miran otišao studirati na “Bennington College” u SAD. Kada je došao prošle godine u Mostar za praznike, razgovarali smo i došli na ideju da pravimo svoju muziku jer imamo jako slične vizije”, rekla je Šuta.

Kako je Kapor bio odsutan iz zemlje, pjevačica ističe da je pjesma “Plastelin” nastajala “online”.

“Snimila sam vokalnu dionicu pjesme “Plastelin”, poslala Miranu i on je na tu dionicu napravio muziku. S obzirom na to da je on završio fakultet i da se vratio u Mostar, namjeravamo raditi punom parom”, dodala je Jasmina.

“Elliot” se sa ovom pjesmom zvanično predstavlja publici, ali Šuta dodaje da je u najavi još nekoliko pjesama.

“Mislimo da je veoma bitan kontinuitet. Naravno da ne treba objaviti pjesmu samo da bi se objavila, ali ukoliko se radi svakodnevno onda prirodno dođe do toga da bude dovoljno materijala da bi se moglo objaviti par pjesama mjesečno. Planiramo raditi i spotove, ali to nam neće biti primarno za izbacivanje novih pjesama”, zaključila je Jasmina Šuta.

Poslušajte pjesmu “Plastelin”

You may also like
Britanski magazin Songlines proglasio Mostar Sevdah Reunion najboljim bendom u 2024.
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Gitarista benda “Charna” proglašen za najboljeg u Mostaru
Mostar: Biser Neretve čaroban i danju i noću
);