EHO Portal

“Elliot”: Etno pjevanje na poseban način priča priču pjesme

Mostarski sastav “Elliot” predstavio je video-spot za svoj novi singl “Lutam”. Pjevačica ovog sastava Jasmina Šuta ističe da je “Lutam” ljubavna pjesma u etno stilu, koja nosi priču o tome kako je teško krenuti dalje nakon izlaska iz toksične ljubavne veze.

“Odlučili smo da pjesma bude otpjevana u etno stilu. Etno pjevanje sa sobom nosi posebnu čežnju, na poseban i vrlo snažan, ali ipak umiljat način priča priču ove pjesme, te smo zato i odlučili da ova pjesma vokalno ide u tom pravcu”, kaže ona.

Pjevačica dodaje da je pjesma “Lutam” nastala spontano na jednoj od proba u DK studiju Rok škole Mostar.

“Miran mi je pustio matricu, ja sam improvizovala i tako je nastao refren, te smo odmah odlučili da snimimo dionicu kako je ne bismo zaboravili. Kontaktirala sam dugogodišnjeg prijatelja Barikela, kod kojeg smo snimali vokale, koji je takođe zaslužan za miks, a za naš prvi spot bio je zadužen također naš prijatelj Dino Kadragić, s kojim ćemo sigurno opet raditi. Ekipa iz BAM – C (Balkan Advanced Music Conference), koja se pobrinula za naš prvi nastup koji smo imali u februaru, nam je takođe pomogla da snimimo kadrove na vrhu ‘Marriott’ zgrade u Sarajevu, što je takođe bio rezultat slučajnog susreta i spontane ideje”, istakla je Šuta.

Bend “Elliot” je video-spot za ovu numeru snimio na nekoliko lokacija širom zemlje, a kako pjevačica dodaje, nadahnuće za ovaj potez su pronašli u činjenici da je većina građana svoje odmore provela u okviru naše zemlje.

“Ove godine su mladi ljudi svoje odmore proveli upravo u BiH. Uživali smo u činjenici da naše društvene mreže bruje sjajnim lokacijama u našoj državi, te u prelijepim fotografijama s očaravajućih mjesta, a za neka od njih smo i prvi put čuli. Iako nam baš nije drago što je nepovoljna epidemiološka situacija dovela do ovog domaćeg turizma, drago nam je da su svi prepoznali ljepote naše države. Upravo zbog toga smo spot snimali na jezeru Klinje, na Tjentištu i u Sarajevu”, istakla je Šuta i pojasnila da tok spota nosi obrnutu priču o ljubavi i povezanosti te govori ono što “Elliot” nije teksualno izrazio.

“Na početku vidite suze, pa svađu, tenzije i kako spot gledate tako su kadrovi sve ljepši i vedriji – i na kraju, Miran i ja se smijemo, prskamo se u vodi, jer na početku svake veze je sve prelijepo”, dodala je Šuta.

Bend se profilisao na domaćoj sceni kao sastav koji donosi drugačiji zvuk, a ovi mladi muzičari dodaju da ne žele da se ograničavaju u žanrovima, te da imaju velike planove za budućnost.

“Ni sami ne znamo kako bismo to nazvali osim eksperimentisanjem. Publika na ‘Jaz Festu’ u Čapljini je mogla da primijeti da je jedna pjesma trap, druga house, treća regaeton. Ne planiramo da se priklonimo jednom žanru i smatramo da je to ono što se publici sviđa kod nas”, zaključila je Šuta.

izvor: Nezavisne novine/David JOJIĆ

);
Visit Us On Facebook