Home > Muzika > Elis Marsalis, legendarni džez muzičar, preminuo od virusa korona

Elis Marsalis, legendarni džez muzičar, preminuo od virusa korona

Čuveni džez muzičar iz Nju Orleansa Elis Marsalis preminuo je u 86. godini od posljedica koronavirusa, saopštio je njegov sin Branford.

”Sa velikom tugom saopštavam da je moj otac Eli Marsalis Junior umro nakon komplikacija od korona virusa“, naveo je njegov sin i dodao je čuveni džez muzičar u subotu hospitalizovan.

Elis Marsalis koji se tokom višedecenijske karijere pojavio na desetinama albuma, otac je trubača Vintona i saksofoniste Branforda Marsalisa.

”Moj otac je bio div u muzici i u podučavanju, ali je bio još veći otac… Dao je sve što je imao da nam omogući da razvijemo ono najbolje kod nas”, napisao je Branford Marsalis.

Vinton Marsalis je na Tviteru uz fotografije sa ocem napisao: ”Elis Marsalis 1934-2020. Umro je kao što je i živeo: prihvatajući realnost”.

Elis Marsalis je rođen u novembru 1934. godine u Nju Orelansu, središtu svijeta džeza. Tokom višedecenijske karijere svirao je sa Kenonbolom i Netom Ederlijem, Kortnijem Pajnom. Istovremeno je bio i mentor sinovima Vintonu i Branfordu koji su postali dva najuglednija džez muzičara.

Njujorški džez klub u Linkoln centru gdje je Vinton Marsalis umjetnički direktor, saopštio je da se „s tugom i teškog srca oprašta od Elisa Marsalisa, jednog od najuglednijih umjetnika i profesora muzike svog doba i svih vremena“.

You may also like
Preminuo Dragoljub Đuričić, čuveni bubnjar izgubio bitku sa virusom korona
Dobrodošli u svijet u kojem se ostvaruju Betmenove i Džokerove rečenice: Živjeti mimo pravila
Ovo je najsmrtonosnija muzika na svijetu: Zvuk COVIDA-19, struktura virusa korona pretvorena u muziku (AUDIO)
Ove ilustracije pokazuju kako je to biti doktor u vrijeme korone
);