Home > Muzika > Eho izvještaj sa koncerta: “Whitesnake” zapalio Zagreb

Eho izvještaj sa koncerta: “Whitesnake” zapalio Zagreb

Sinoć je u Zagrebu nastupila legendarna rokenrol ekipa “Whitesnake” u sklopu svoje “The flesh and blood” turneje povodom istoimenog albuma. Koncert je održan na stadionu Šalata.

Postoji nevjerovatna interakcija i ljubav između ovih sjajnih rokera i publike na ovim prostorima, to je dokazano mnogo puta, pa tako i sinoć u Zagrebu.

Veče na stadionu je otvorio domaći bend “Animal drive” kojeg predvodi Dino Jelusić momak savršenog vokala, sa nevjerovatnim mogućnostima od kojih je za publiku najbitnija “zdrava” rokenrol svirka sa nevjerovatnom energijom. Publika je sa oduševljenjem ispratila njihov nastup.

U 21 čas kako je i najavljeno na binu izlaze Dejvid Koverdejl praćen ovacijama iz publike, zatim Ref Bič jedan od onih gitarista koji vas uvijek iznenadi svojim sviranjem i onim iskrenim rokerskim tonom, Tomi Oldriž nevjerovatni bubnjar koji će publiku zadiviti bez obzira koji put gledate ovaj bend, Džon Sajks na gitari, Majkl Devin na basu i Brajan Rudi na klavijaturama. Bez puno priče Dejvid pozdravlja Zagreb, insistira na puno je*ene buke i počinje šou.”Bad boys”, “Slide it in”, “Ain’t no love in the heart of a city” nižu se jedan za drugim, a publika pjeva glasno sa bendom.

Publika je mogla da primjeti da Dejvid ne može pjevati onako kao kad smo ga zavoljeli, usporeno je, setlista je smanjena i prilagođena njemu ali koga briga, prava legenda rokenrola je ispred nas, frontmen bez premca.

Takođe koncert u Zagrebu je bio prilika i za prestavljanje nove pjesme „Shut up and kiss me“ na koju je publika sjajno odreagovala.

Uslijedile su solo tačke. Prvo Ref Bič i Džin Sajks naizmjenično pa zajedno pokazuju kako gitara zvuči u rukama majstora a nakon njih Tomi Oldriž opravdava titulu legende za bubnjevima, palicama, nogama i rukama proizvodi ritam koji publika prati sa oduševljenjem.

Nakon solo tački uslijedio je set hitova koji je Šalatu doveo do ludila, čak ni kiša koja je počela da pada nije nam smetala već prijala. “Is this love”, “Here I go again”, “Gimme all your love tonight”, “Still of the night” nizali su se jedan za drugim, a publika je pjevala i skakala kako to ovi hitovi zaslužuju.

Uz najljepše želje upućene publici Dejvid je završio koncert, međutim mokra publika nije htjela da ga pusti jer ipak nikad nije dosta rokenrola.

Bend je izveo pjesmu “Burn” grupe “Deep Purple” dok je Dejvid bio pjevač ovog kultnog benda.

Tako smo se oprostili od “bijele zmije” do nekog sledećeg viđenja.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);