Home > Muzika > Eho izvještaj: Brajan Feri održao koncert na Jahorini

Eho izvještaj: Brajan Feri održao koncert na Jahorini

Sinoć je na Jahorini u sklopu otvaranja ski sezone u organizaciji agencije MINT i OC Jahorina, održan gala koncert legendarnog Brajana Ferija.

Veče je počelo tako što se publici obratio Dejan Cukić počastio nas sa nekoliko pjesama na akustičnoj gitari i “zagrijao” publiku. Nakon njega prepunu halu na olimpijskoj ljepotici pozdravio je direktor Olimpijskog centra i poželio sve najljepše svim prisutnima.

“Jahorina je imala dva velika događaja, Olimpijadu 1984. godine i ovaj koncert”.

Uz pratnju sjajnog benda kombinovanog od starije i mlađe ekipe, uz saksofon, violinu, i tri veličanstvena prateća vokala od kojih je jedna trudnica , da trudna djevojka je pjevala čitav koncert pojavio se Brajan Feri.

Muzička legenda od 74 godine, u odijelu i kravati, primjer pravog gospodina kojeg je publika dočekala aplauzima i ovacijama. Jedan od najistaknutijih i najpoznatijih pop rok vokala, član “Roxy Music” benda oduševio je sve prisutne svojim sjajnim vokalom i odličnom energijom obzirom na godine. Rasplesani deda nije krio zadovoljstvo i oduševljenje publikom i Jahorinom.

Koncert je započeo pjesmom “The Main Thing” nakon koje su se nizale i “Slave To Love”, “More Than This”, “Don’t Stop The Dance”, a oduševljena publika je u glas pjevala sa Ferijem. Takođe posebno oduševljenje izazvao je hit “Avalon” pogotovo među fanovima “Roxy Music” ere.

U publici ste mogli primjetiti veliki broj gospođa u ozbiljnim godinama koje pamte Ferija u najboljim danima, ali i mlađih dama koje je ovaj sjajni muzičar očarao svojim pjesmama.

Naravno da gospodinu Feriju nismo dozvolili da ode bez bisa, tako da se vratio i na opšte oduševljenje svih prisutnih otpjevao bezvremenski hit „Let’s stick together“ i tako smo se oprostili od ove legende do sledećeg susreta. Zabava je potrajala do kasno u noć uz Dejana Cukića i Spori ritam bend koji su potrudili da publika uživa.

Zoran MATIĆ

You may also like
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
Večeras koncert Zlatana Stipišića Gibonnija na banjalučkoj tvrđavi Kastel
Sve je spremno za večerašnji koncert Dubioza kolektiv u Banjaluci
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);