Home > Muzika > DVIJE DIVE NA BANJA LUKA FESTU:
Koncerti Josipe Lisac i Luz Kasal 7 i 8. jula

DVIJE DIVE NA BANJA LUKA FESTU:
Koncerti Josipe Lisac i Luz Kasal 7 i 8. jula

Predstojeći Banja Luka Fest, koji će se održati na tvrđavi Kastel od 6 do 9. jula ove godine, ugostiće dvije jedinstvene muzičke dive: Josipu Lisac i Luz Kasal, koje svojim interpretacijama i pojavom bude najljepše emocije i ostavljaju uvijek snažan utisak na publiku.


Španska muzička zvijezda Luz Kasal stekla je svjetsku slavu kada su se njene pjesme “Un Ano de Amor” i “Piensa en mi” našle u kultnom filmu Pedra Almodovara “Visoke potpetice”. Uz to, Luz je u saradnji sa Magnificom na španski prepjevala i našu pjesmu “Pukni zoro”, koja je bila dio filmskog ostvarenja “Montevideo, vidimo se”. “Madrugadas”, kako se “Pukni zoro” zove na španskom, dala je posebni emotivni naboj čuvenom filmskom ostvarenju Dragana Bjelogrlića, zbog čega je ova španska umjetnica postala zauvijek voljena na našim prostorima. Dobila je Gremi nagradu za životno djelo, francuski Orden umjetnosti i književnosti, prestižnu Goja nagradu, kao i ključeve grada Pariza i Madrida.

Drugo izdanje Banja Luka Fest-a po prvi put dovodi Luz Kasal u Bosnu i Hercegovinu, zbog toga su dolazak u Banja Luku najavili i španski ambasador u BiH, ali i brojne ugledne ličnosti iz cijelog regiona.
Podjednako važno biće i drugo veče Banja Luka Fest-a, kada će nastupiti miljenica regionalne publike, čuvena Josipa Lisac. Od izlaska njenog debitanskog albuma “Dnevnik jedne ljubavi” 1973. godine, Josipa ne prestaje da oduševljava publiku svojim jedinstvenim stilom pjevanja, nastupajući na najznačajnijim manifestacijama i u najprestižnijim koncertnim prostorima kod nas. Njen pjevački talenat uvek je pratio i originalan scenski nastup u pratnji vrhunskih muzičara.


Josipa u Banja Luku stiže nakon što je krajem prošle godine po ko zna koji put rasprodala koncert u Lisinskom. Ova umjetnica poznata je po tome što održava tek nekoliko koncerata godišnje, zbog čega će publika Banja Luka Fest-a biti posebno privilegovana i počastvovana dolaskom jedne od najvećih muzičkih diva na našim prostorima.


Sa velike scene tvrđave Kastel čuće se hitovi “O jednoj mladosti, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”…


Koncerti Josipe Lisac i Luz Kasal održaće se 7 i 8. jula na Banja Luka Fest-u. Tradicionalno, za ovaj muzički događaj na tvrđavi Kastel biće postavljena posebna sjedeća konstrukcija, zbog čega je broj ulaznica za svaki od događaja ograničen. Karte za sve programe festivala u prodaji su u agenciji Stars&more, na platou ispred Robne kuće Boska i putem online platforme kupikartu.b

You may also like
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Devetke stižu na Freshwave!
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
);