Home > Muzika > “DUM DUM” predstavio singl “Prokleto sami”

“DUM DUM” predstavio singl “Prokleto sami”

Bend “DUM DUM” objavio je numeru “Prokleto sami” koja je prije svega ljubavna pjesma sa snažnom porukom i vjerom u ono što smo svi pomalo zaboravili, a to je upravo ljubav.

Današnje konzumentsko društvo kakvo smo postali, tjera nas da se bavimo više ambalažom nego sadržajem te nameće površnost i vanjštinu ispred istinskih unutarnjih i univerzalnih vrijednosti, a posljedica toga je prije svega otuđenje jednih od drugih

“Iako svjesni da umjetnost, a naročito jedna pjesma ne može promijeniti svijet, ipak smo se odlučili da govorimo o ovoj i sličnim temama i ne utapamo se u masu, sa nadom da će pjesma kao poruka u boci naći put do slušaoca i makar podstaći na razmišljanje” , poručili su članovi benda.

“DUM DUM” je bend koji ne podliježe trendovima pa su stoga njihovi video spotovi vrlo jednostavni, te stavljaju akcent na ono što žele reći muzikom, sviračkim umijećem i generalno umjetničkim izričajem. Video za pjesmu ‘Prokleto sami’ potpisuje Ismir Musić.

Pjesma je snimana u studiju ‘Amadeus’ Marina Meštrovića, a izdavačka kuća je Hayat Production.

“Ovih dana završavamo pjesme za ostatak albuma, a u pripremi su jos dva videospota koja će biti objavljena u narednom periodu, pa smo zbog toga malo smanjili aktivnosti kada su u pitanju live nastupi iako se pregovara trenutno za neke koncerte kako u državi tako i u inostranstvu, a sve informacije će biti blagovremeno objavljene putem naše FB stranice”, istakli su članovi benda.

Na albumu koji bi trebao izaći na jesen bi se trebalo naći deset pjesama.

izvor: hayat

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
);