Home > Muzika > ĐULE VAN GOGH ZA EHO: Dođite na Garden Fest da podelimo letnju noć za pamćenje

ĐULE VAN GOGH ZA EHO: Dođite na Garden Fest da podelimo letnju noć za pamćenje

Legendarni muzički sastav “Van Gogh”, najavio je svoj koncert u sklopu festivala “Nektar Garden Fest” koji će se održati u Prijedoru od 1. do 3. Jula.

Slavni rokeri su nastup zakazali za drugo festivalsko veče i kako najavljuje Zvonimir Đukić Đule, frontmen ovog sastava, “Van Gogh” željno čeka susret sa temperamentnom publikom Prijedora.

U razgovoru za Eho portal, Đule govori o najavljenom nastupu u Ljetnoj bašti, dosadašnjim iskustvima sa publikom u gradu na Sani, ali i energiji koju ovaj bend donosi na pozornice već 36 godina.

EHO: Ove godine imamo čast da vas slušamo na Garden festu u Prijedoru, šta nam Van Gogh sprema, šta publika može da očekuje?

ĐULE: Drago mi je da ćemo se ove godine, 2. jula družiti sa temperamentnom publikom u Prijedoru na Garden Festu. Na turneji smo simboličnog naziva “Visoki napon” te nekako jubilarno obeležavamo 25 godina od izlaska legendarnog albuma, mog omiljenog “No comment” uživo kojeg smo odsvirali 1997. Godine u SKC-U. Set lista će biti nabrijana Van Gogh ponovo u stabilnom trouglu, trojka razaračka i mislim da će energija, huk i skok publike biti zadovoljavajući, i da ćemo se lepo provesti. Verujem da će nas vreme poslužiti i jedva čekamo da dođemo na “Garden Fest” 2. Jula u Prijedor. Dragi ljudi dođite da se družimo i podsetimo nekih pesama sa ranijih albuma ali da se družimo uz pesme sa novog albuma “More bez obala”. Biće to noć za pamćenje.

EHO: Poznato je da publika u Prijedoru voli vaše nastupe, kako se vi osjećate na nastupima u gradu na Sani, imate li neke anegdote ili uspomene iz Prijedora?

ĐULE: Prijedora se uvek rado setimo. U više navrata smo se družili sa publikom. Od onog prvog kišnog koncerta u “Live” klubu pa sve preko većeg prostora, onog božanstvenog terena, i to koncerta koji je nažalost isto obeležila kiša, ali verujem da publika pamti po dobroj energiji taj koncert. Mi ga se sećamo po turneji “Lavirint” 2009. Godine. Mislim da će ovo biti idealna prilika da u jednom novom zvuku grupe “Van Gogh” uživaju kako starije, tako i mlađe generacije. Raduje me što naše pismo razumeju i prepoznaju poruke mlade generacije. Sve je više mlađe publike na koncertima i to ohrabruje svakako. Tako da poziv svima. Lepe Prijedorčanke, momci dođite da nazdravimo nekim dobrim domaćim napitkom na koncertu i da se lepo provedemo. Neka to bude noć visokog napona u vašem znaku i znaku grupe “Van Gogh”.

EHO: Ono što je obilježje Van Gogha uživo je sjajna energija i spektakularan šou, odakle ideje, šta je to što vam daje motivaciju, šta najviše volite u svom “poslu” da nakon ovoliko godina izgledate na bini kao da vam je prvi koncert koji ste baš dugo čekali?

ĐULE: Zaista ne znam recept koji je, ali ovo je 36. godina koju Van Gogh slavi na bini. Pred nama su nova iznenađenja, novi album, nove pesme. Čini mi se nikad žešće u dosadašnjoj karijeri. Idemo nekim svojim putem, putem našeg senzibiliteta. Ne pratimo trendove, takvi smo kakvi smo. Kome smo po volji jesmo, kome nismo legitimno sasvim, ali Van Gogh ima svoju priču koju dostojanstveno čuva i neguje i od grada do grada svaki put uspravne kičme i dostojanstveno zajedno sa publikom koja stvarno fantastično onako i brani i čuva. Verujem da će te neke nove iskre koje ćemo podeliti sa publikom opet doneti neki novi senzibilitet, jer ne možeš raditi po receptu. Svi koji su radili po oprobanom receptu i pravili pesme, rukovodići se nekim svojim hitovima i ponavljali stalno u krug, mislim da je to kratkog daha. Ovako svaki put budeš svoj, pa kako prođe, ali si bar srećan u tome što radiš i srećan si što svaki put sedneš ponovo u kombi i kreneš put istog grada ponovo posle 36 godina po ko zna koji put. Verujem da će naše druženje trajati dokle god budemo imali šta kreativno i zanimljivo da podelimo sa publikom.

EHO: Da li spremate neke nove stvari, da li imate nastupe koje možete najaviti za ovo ljeto, da publika zna gdje da vas vidi?

ĐULE: Posle dve godine tišine i onog što nam se dogodilo u koroni, znate i sami da muzika u tišini, to nije ta energija i to nije adekvatna poruka. Muzika se deli sa ljudima kao i svaki vid umetnosti. Dosta je bogato koncertno leto ove godine. Nadam se da će nas vreme poslužiti, uglavnom su to “open air” koncerti. Kao i uvek do sad, daćemo sve od sebe, a datume predstojećih koncerata blagovremeno donosimo na našim društvenim mrežama.

Dragi ljudi, pozdrav čitaocima Eho portala. Gde god da se sretnemo, biće to kao i uvek do sad iskreno, punog srca, nasmejano sa energijom i emocijom. Poziv dragim ljudima. Ljudi! Nektar Garaden Fest, dođite da podelimo nektare stihova, muzike i divnog ledenog napitka. Bićemo svi zajedno. Verujem letna noć za pamćenje. 2. Jul, Van Gogh, Prijedor. Nektar Garden Fest. Vidimo se. Ćao.

Razgovarao: Zoran MATIĆ

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);