Home > Muzika > DUBIOZA KOLEKTIV održala koncert na KASTELU

DUBIOZA KOLEKTIV održala koncert na KASTELU

Zasigurno jedan od najpopularnijih bendova na Balkanu, Dubioza Kolektiv nastupio je sinoć na prepunoj tvrđavi Kastel u Banjaluci.

S obzirom na to je prošlo dosta vremena otkako je banjalučka publika imala priliku da uživa u njihovom nastupu, dobra energija i sjajan provod u startu su bili zagarantovani.

Muzičkom performansu Dubioza Kolektiv, prethodio je nastup domaćeg benda Sopot, koji su kao pravi domaćini zagrijali publiku pred izlazak najpopularnije žuto crne atrakcije u regiji.

Petar Topalović, pjevač benda „SOPOT“ ističe za Insajder da je publika imala prilike da čuje presjek tri posljednja albuma ovog benda, kao i nekoliko novih pjesama.

„Inače nam je sad u toku snimanje četvrtog albuma i to nam je u fokusu. Svirke poput ove su one svirke koje izlete i odradimo ih maksimalno. Nismo pretjerano angažovani na nastupima jer smo energiju posvetili stvaranju novog albuma“, istakao je Topalović.

Kada je u pitanju najavljeni album, Petar dodaje da će to biti jedan „gitaristički“ album što će ga razlikovati od prethodnih izdanja.

„Mi se nadamo da ćemo do kraja godine to da sklopimo, pa ćemo pjesme objavljivati pojedinačno sa spotovima“, poručio je Petar iz SOPOT-a.

Već od prvih taktova pjesama „Dubioze kolektiv“, bilo je jasno da publika neće imati prilike za predah, a na koncertu koji je trajao nešto više od dva sata sa publikom su nesebično dijelili ogromnu količinu pozitivne energije. Raspjevana i rasplesana publika, svih generacija, koja je sve vrijeme uglas pjevala pjesme ove muzičke senzacije, dala je do znanja da će ovo biti koncert koji se dugo pamti.

Basista benda Vedran Mujagić je jasno za Insajder rekao da je publika dobila ono što je i očekivala, a to je veliki broj decibela i vedro nebo nad Kastelom.

„Dubioza sad ide u Salzburg pa u Sloveniju, i onda Sofija i onda ko zna gdje dalje. Ovo je zapravo osim OK Festa jedini koncert koji je za ovu godinu potvrđen u BiH“, rekao je Mujagić.

Inače „Dubioza“ je svoj nastup u gradu na Vrbasu najavila malim koncertom na Tržnici, a kako Mujagić ističe, bend uživa u ovakvim najavama nastupa.

„Mi uživamo svirati na ulici, na pijaci, u staračkom domu. Suštinski je to super mjesto za radti promociju. Zašto ne. Ovako se mi zabavimo, ljudi se zabave i medijima bude zanimljivo“, poručio je Mujagić.

Pjesme poput „Kažu“; „Volio Bih“; „Walter“; „Kokuz“; „Blam“ samo su dio repertoara u kojem je publika uživala tokom nastupa u Banjaluci.

Sinoćnjim koncertom, Dubioza Kolektiv je još jednom potvrdila da njihovi nastupi nose posebnu energiju , te da od prvog do posljednjeg takta prave atmosferu o kojoj se dugo priča.

Svoj neprikosnoven status najpopularnijeg benda u regiji dokazali su i sa reakcijama publike koja je više od dva sata neumorno plesala i pjevala.

Koncert je realizovan u organizaciji OK team i Prorent uz podršku generalnog sponzora, kompanije m:tel.

You may also like
Kultni splitki hip-hoperi TBF, 8. aprila dolaze u banjalučki KSB
Ovogodišnji Moto Fest 2023, na banjalučkoj tvrđavi Kastel od 25. do 27. maja
ZOSTER I KANDA, KODŽA I NEBOJŠA U BANJALUČKOM KSB-u
Otvoren konkurs za sedmu “Banjalučku gitarijadu”
);