Home > Muzika > Dream Theater dolazi u Zagreb

Dream Theater dolazi u Zagreb

Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, vraćaju se u Zagreb u sklopu velike Top Of The World turneje, u petak 27. Maja 2022.

U Malu dvoranu Doma sportova. Po mnogima pioniri progresivnog metala, Dream Theater spada među veliku trojku bendova koji su zaslužni za razvoj I popularizaciju žanra. Pravi virtuozi poznati su po sjajnim instrumentalizacijama I nezaboravnim live nastupima. U više od 30 godina karijere, bend ima 15 miliona prodanih albuma I dvije Grammy nominacije. Njihov “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma svih vremena. Čitaoci su izglasali  “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a ujedno je I upisan u Long Island Music Hall of Fame.

Dream Theater su najavili novi studijski album “A View From The Top Of The World” koji će biti objavljen za 22. oktobra, a izlazak prati velika svjetska turneja. Na petnaestom izdanju bend I dalje istražuje svoje granice, ali I ostaje vjeran zvuku koji im je donio milione fanova širom svijeta u karijeri koja traje više od tri decenije. Novi album će sadržavati sedam pjesama, a producirao ga je gitarist I osnivač benda John Petrucci, ujedno jedan od naznačajnijih I najinovativnijih heavy metal gitarista današnjice.

“Mi jednostavno volimo svirati svoje instrumente. Radimo ovo već jako dugo I ne pristupamo tome olako. Svaki put kad se nađemo, znamo da ne smijemo razočarati naše fanove I trudimo se još više”, poručuje Dream Theater.

Velika turneja Top Of The World bend ove godine vodi po SAD-u, a iduće proljeće rezervirano je za stari kontinent. Zagreb  će tako u Domu sportova ugostiti legende progresivne rock glazbe, koji na turneju kreću sa svojom kompletnom produkcijom koja uključuje ozvučenje, rasvjetu I video zidove, pa će fanovi imati priliku uživati I pravom audio-vizualnom spektaklu. Ulaznice za koncert u prodaju idu u petak 3. Septembra u 10:00. Za parter stajanje trebat će izdvojiti 240 kn do 30. Septembra. Od 1. Oktobra cijena partera iznosit će 260 kn, a na dan koncerta 290 kn. Tribine će u prodaji biti po cijeni od 260 kn, od 1. Oktobra cijena će iznositi 290 kn, a ostane li ih, na dan koncerta za tribine će trebati izdvojiti 320 kn. Paralelelno će se u prodaji naći I posebni VIP paketi, o kojima detaljnije informacije fanovi mogu pronaći na web stranicama benda. Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius I Dancing Bear u Zagrebu, Dallas u Rijeci, sva Eventimova fizička prodajna mjesta I online na www.eventim.hr.

You may also like
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
“Opasne veze” u Narodnom pozorištu Republike Srpske
Turizam opštine Laktaši
Završen je IV Moto Fest u Banjaluci
);