Home > Muzika > Dragan Moconja za Eho: “Fresh Wave” je prozor u svijet

Dragan Moconja za Eho: “Fresh Wave” je prozor u svijet

Koncerti banjalučkog orkestra “Rock Simfonija” su uvijek poseban događaj u gradu na Vrbasu. Publika im se obraduje i željno iščekuje svaki sljedeći nastup. Upravo jedan od ovih koncerata koji zauvijek ostaju u sjećanju će se desiti 10. avgusta na tvrđavi Kastel. “Rock Simfonija” će po prvi put nastupiti na “Jägermeister live” bini na muzičkom festivalu “Fresh Wave”.

Tim povodom u razgovoru za “Eho-portal”, Dragan Moconja, gitarista i jedan od osnivača “Rock Simfonije” govori o festivalu, nastupu njegovog orkestra, i repertoaru koji će predstaviti publici. Banjalučki muzičar je najavio i po prvi put više od 80 muzičara na pozornici kao i saradnju sa Horom iz Beograda na čijem čelu je Milan Aćimović.

EHO: Najavljen je vaš nastup na “Fresh Wave” festivalu. Kakvo mišljenje imate o festivalu i njegovom značaju za domaću scenu?

MOCONJA: “Fresh Wave” predstavlja prozor u svijet. U tri dana trajanja festivala, Banjaluka ima priliku da doživi pravi spektakl i da na tvrđavi Kastel doživi nevjerovatnu energiju. “Fresh Wave” iz godine u godinu ide uzlaznom putanjom i postavlja visoke standarde i težak domaći zadatak za sve ostale festivale.

EHO: Kako će se po vašem mišljenju uklopiti koncert “Rock Simfonije”, s obzirom da festival stavlja akcent na elektronsku muziku, i koliko je bitna raznovrsna muzička ponuda na festivalima?

MOCONJA: Biće to jedan zanimljiv eksperiment svakako. Mislim da će “Rock Simfonija” uspješno da se uklopi jer već duže vrijeme ima brojnu podršku. Publika koja dođe na naš koncert će sasvim sigurno da se dobro provede i ako neki već nisu, postaće fanovi “Fresh Wave” festivala sigurno. Raznovrsna muzička ponuda može biti jako dobar potez ako se dobro osmisli koncept, što za ovaj festival nije upitno.

EHO: “Rock simfonija” je omiljenja kod publike, šta ovaj put publika u Banjaluci može očekivati od vas?

MOCONJA: Svaki put donosimo neki faktor iznenađenja. Ovaj put idemo na kvantitet uz kvalitet koji se podrazumijeva. Dovodimo pojačanje i prelazimo cifru od 80 učesnika na bini. Uz njih predstavićemo još par izuzetnih banjalučkih muzičara. Na vama je samo da budete na lokaciji i zadovoljite svoja čula.

EHO: Gledajući vaše koncerte možemo slobodno reći da su gosti izvođači svojevrstan trend, da li će toga biti i ovaj put?

MOCONJA: Ove godine stavljamo akcenat na Hor Beograd na čelu sa Milanom Aćimovićem za koje vjerujemo da će se savršeno uklopiti uz nas.

EHO: Koji su planovi “Rok Simfonije” u budućnosti?

MOCONJA: U budućnosti imamo u planu mnogo toga. Za početak, u pripremi je muzički vremeplov. Tematika koja se ne bi smjela zaobići u ovakvim projektima. Biće to svakako jedan veliki izazov za nas. Vjerujem da ćemo to uraditi na visokom nivou i mislim da će to biti koncert za pamćenje koji nikako nećete smjeti propustiti.

Pozivamo vas da posjetite kompletan program festivala jer uživaćete u sjajnoj zabavi, i obavezno da pogledate banjalučku “Rok Simfoniju” posljednjeg dana festivala jer naučno je dokazano da odlasci na koncerte produžavaju životni vijek, tako da mislite na svoje zdravlje.

Ulaznice za “Fresh Wave”

Cijena promotivne ulaznice za sva tri dana je 65KM dok je cijena jednodnevne ulaznice 30KM. Karte je moguće kupiti putem sistema www.kupikartu.ba.

Razgovarao: Zoran MATIĆ

You may also like
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
);