Home > Muzika > Đorđe David za Eho: “Ono čega smo se mi stideli ovi novi klinci se danas ponose”

Đorđe David za Eho: “Ono čega smo se mi stideli ovi novi klinci se danas ponose”

Prve večeri muzičkog spektakla u organizaciji “MK Istok” iz Banjaluke, na platou ispred tvrđave Kastel nastupio je Đorđe David sa svojim bendom “Death Saw”. Bend je energičnim nastupom oduševio publiku ispred Kastela, a sam Đorđe David je za okupljene ljubitelje rokenrola imao samo riječi hvale.

“Znaš šta nije ni sve u šutki, i u urlanju. Ovo je jedna vrlo civilizovana publika. Mi smo se malo pribojavali zbog repertoara, jer smo narpavili repertorar koji je primeren onoj rečenci “Jebeš zemlju koja Bosne nema”. Ja sam Titov pionir, i ja sam tako odgajan. Ja sam ona genracija koja pati na za Banjalukom na isti način kao što patim za Prijedorom, Jajcom, Ljubljanom I drugim gradovima. Ranije su bile neke stvari kojih više nema, i sa kojima moja generacija ne može nikako da se složi. Zbog toga smo uradili sve ono što je rokenrol bastion”, rekao je Đorđe David.

Ovaj fantastični bend je izveo mnoge hitove čuvene “Generacije 5”, ali bilo je tu i pjesama drugih sastava na oduševljenje Banjalučana.

“Bilo je tu i “Smaka”, “EKV-a” i svega po malo. Po reakciji publike mislim da smo uradili stvari kako treba i moram da kažem da su ljudi iz “MK Istok” jedna intelignetna ekipa koja ima sluh za prave stvari. Da smo se bazirali samo na “Genraciju 5” ne bi bilo ovako dobro”, zaključio je Đorđe David.

Inače ovaj poznati muzičar sa svojim bendom je završio rad na novom albumu koji će donijeti devet obrada najvećih izvođača bivše zemlje.

“Novi album je gotov! Aleksandar Mitrović ga je završio, i u pitanju je devet obrada devet velikih autora sa ExYu rokenrol prostora. Razlog za objavu ovako nečega je ljubav prema rokenrolu koja je prosto isčezla. Danas su se pojavili “autotjunovi”, gole žene sa veštačkim sisama i veštačkim srcima sa veštačkim ponašanjem u rijaliti programima koje pokušavaju da profuraju priču mladim devojkama koliko košta sat vremena kresanja, a po toj ceni zapravo budeš glavna fora jer se natičes ko ima veću cifru. Ono čega smo se mi stideli kao klinci, ovi novi klinci se danas ponose”, naglasio je Đorđe David.

On dodaje da oblici lošeg obrazovanja postoje u svim sferama društva, ali da najveći problem kreće od same porodice.

“Majke i očevi svoje ćerke od 12 godina primoravaju da slušaju autotjun tekstove “Mala voli mečku, mala voli Bmw, mala voli kintu, mala voli separe”, verovatno nisu svesni da joj u glavu usađuju ideju da je biti prostitukta potpuno normalno. Takođe oni svojim sinovima otvaraju vrata da misle da je sasvim ok da od 18. godine budu na nišanu nekog pištolja ili da ga neko već ima na oštrici svog noža”, istakao je Đorđe David.

Slavni muzičar naglašava da sa najavljenim albumom pokušava da ukaže roditeljima da postoje mnogo bolje vrednosti od onih koji se promovišu kroz pjesme autotjun autora.

“Ja sa ovim albumom pokušavam da ukažem roditeljima na neke prave stvari i da pokušaju da shvate šta je harmonija, ne samo kad je u pitanju muzika, već i šta je harmonija kada je u pitanju emocija, i kada je u pitanju harmonija samog života. Luda su vremena, slažem se, ali deca ne smeju da trpe”, naglasio je Đorđe David.

Foto: Selver Skorup, MK Istok

You may also like
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
“Rock El Clasico” na Kastelu: Stefan Milenković i Nele Karajlić zatvorili Plan B Fest
);