Home > Muzika > Dodijeljene “Brit” nagrade: Briljirali Luis Kapaldi, Bili Eiliš i nevjerovatni “Foalsi”

Dodijeljene “Brit” nagrade: Briljirali Luis Kapaldi, Bili Eiliš i nevjerovatni “Foalsi”

London je protekle noći bio centar muzičkog svijeta zbog velikog godišnjeg događaja “Brit Awards” koji je održan u velikoj O2 areni.

Nagradu za najboljeg muškog izvođača preuzeo je Stormzi, dok je u ženskoj kategoriji pobijedila Mabel. U konkurenciji za ove nagrade borili su se Dejv, Hari Stajs, Luis Kapaldi, Majkl Kivanuka, Čarli XCX, FKA Tvigs, Freja Ridings i Mahalia.

Grupa “Foals” proglašena je najboljom britanskom grupom, a u konkurenciji za ovu titulu borili su se protiv grupa “Bastille”, “Bring Me The Horizon”, “Coldplay” i “D-Block Europe”.

Pjesma godine je “Someone You Loved” Luisa Kapaldija. Takmičila se sa nevjerovatnom konkurencijom odličnih pjesama, poput “Just You and I” Toma Vokera, “Vossi Bop” Stormzija, “Dancing With A Stranger” Sema Smita i Normanija, “Nothing Breaks Like a Heart” Marka Ronsona i Majli Sajrus, “Don’t Call Me Up” Mabel, “I Don’t Care” Eda Širana i Džastina Bibera.

Luis Kapaldi briljirao je u još jednoj kategoriji, pa je kući osim nagrade za najbolju pjesmu odnio i nagradu za najboljeg novog umjetnika.

Mastercard album godine osvojio je muzičar Dejv sa svojim albumom “Psychodrama”. U konkurenciji za ovu nagradu borili su se i Hari Stajls sa novim albumom “Fine Line”, Luis Kapaldi sa “Divinely Uninspired to a Hellish Extent”, Michael Kivanuka “Kiwanuka” i Stormzi “Heavy Is The Head”.

Najbolji internacionalni muški i ženski umjetnici su Bili Eiliš i Tajler, “the Creator”. Interesantno je da su ovi mladi talenti titule uzeli u vjerovatno najtežoj konkurenciji na ovogodišnjoj dodjeli nagrada. Borili su se protiv Ariane Grande, Kamile Kabeljo, Lane Del Rej, Lizo, Brusa Springstina, Burna Boja, Dermota Kenedija i Post Malonea.

You may also like
“Upao” je usred svirke i rokenrol nikad više nije bio isti
Crveni jezik nad Londonom: The Rolling Stones otvaraju ekskluzivnu prodavnicu
Objavljene nominacije za Brit Awards 2020
);