Home > Muzika > DJ Luka za EHO: “Želim da publika osjeti istu emociju kao i ja”

DJ Luka za EHO: “Želim da publika osjeti istu emociju kao i ja”

Njegovo ime je Luka Ćurguz, a pažnju publike u Banjaluci je privukao velikim talentom iza DJ miks pulta. Luka je DJ i kao i svi umjetnici sa upornim radom stvara lični pečat na elektronskoj sceni naše zemlje.

Ovaj mladi DJ je rođen bez lijeve ruke, ali to ga nije spriječilo da teži ka ispunjenju svojih snovima, da postane autor čiji će rad biti prepoznat. Do sada je nastupao u brojnim klubovima u gradu na Vrbasu, a uskoro ga očekuju i festivalske pozornice na promo žurci „Color Festa“ u Brčkom, kao i na promo zabavama za „NOX“ i „Sea Dance“ festival.

Luka je nedavno i dobio priliku da pokaže svoj rad široj publici na prvom “Garden of Dreams” festivalu u Sarajevu gdje su se publici prestavili mladi i uspješni DJ-evi.

“Prije svega, velika mi je čast to sam sam dobio priliku da nastupam, i da budem dio prvog festivala “Garden of Dreams”. Kao momku sa jednom rukom koji sanja da jednoga dana pušta muziku po festivalima, mogu da kažem da mi se ispunio san. Festival je ispunio sva očekivanja što se tiče moga nastupa i generalno ostatka festivala. Slušao sam jako dobre izvođače i lokacije na kojima su se održavale žurke su bile i više nego odlične. Nadam se da ću se i sledeće godine vratiti na festival, i da će biti još bolji”, rekao je Luka.

Njegov nastup je ostavio veliki uticaj na publiku u klubu u Sarajevu, a kako ovaj mladi umjetnik kaže, njegov cilj je da kroz trake publici ispriča jednu svoju priču.

“Želio sam da dožive istu emociju kao što ja proživljavam dok slušam muziku. Definitivno mislim da sam uspio da ih provedem kroz taj osjecaj sreće i ljubavi, jer je moj set ispraćen sa puno aplauza i ovacija. Naročito me oduševilo što sam dobio dosta pozitivnih kritika sa svih strana, što mi je dalo dodatni vjetar u leđa i pokazalo da trud nije uzaludan”, naglasio je Luka.

Konkurencija na festivlau “Garden of Dreams” je bila velika, a kako Luka dodaje on je osjećao posebnu vrstu treme jer je debitant u ovom svijetu.

“Uspio sam da isplivam u moru kvalitetnih izvođača koji su dosta duže od mene na sceni. Veliki trud sam uložio u moj miks za takmičenje, i sve vrijeme sam vjerovao u sebe da mogu da prođem. Publici se dopao moj rad i na to sam najviše ponosan što sam uspio da pridobijem srca ljudi od samoga starta”, rekao je Luka.

Priznaje da u svijetu elektronske muzike postoji veliki broj izvođača, te da je iz tog razloga i teže doći do šire publike, ali da je siguran put do uspjeha naporan rad i jedinstven zvuk.

“Scena je jako velika, konkurencija da se popneš na sami vrh je jako teška, i zahtjeva da se poptuno posvetiš muzici ako želiš da uspiješ. Jako je važno da pronađeš zvuk koji tebi odgovara, i da se predstaviš publici sa nečim što opisuje samoga tebe. Jednostavno trebaš da se prepustiš i dušom i tijelom, da budeš originalan, i da te prepoznaju po tvom jedinstvenom zvuku”, zaključio je Luka.

Fedja Knajdl o Lukinom nastupu:

Poznati DJ Fedja Knajdl je pratio nastup Luke i tim povodom je izjavio da je upravo nastup mladog Banjalučanina ostavio poseban utisak na njega.

“Bio je to jedan od najboljih mikseva na “Garden of Dreams Talents floor”. Konkurencija je bila jako velika, a Luka je predivno složio trake. Odabir muzike je bio onakav kakav treba da bude, te se svojom muzikom uklopio u cijeli concept kluba “Silver & Smoke”. Njegov miks je bio pravi “warm up mix” i kroz njega se moglo osjetiti da iako malo vremenski stvara da ima istančan sluh, te da je dobio simpatije svih u klubu tokom nastupa”, naglasio je Fedja Knajdl.

You may also like
Činčila je nominovana za najbolji animirani video na Muzzik Video Awardsu!
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
Sting dolazi u Sarajevo
Činčila je objavila novi spot “Pogledaj”
);