Home > Muzika > Dino Jelusić novi je član grupe Whitesnake

Dino Jelusić novi je član grupe Whitesnake

Grupa Whitesnake je jutros objavila kako će na proleće 2022. godine krenuti na turneju s grupama Europe i Foreigner, a uz rasporede koncerata izrazili su zadovoljstvo da je njihov novi član DIno Jelusić

-Izuzetna mi je čast što sam deo jednog od mojih najdražih bendova svih vremena. Telefonski poziv Davida Coverdalea nešto je o čemu svaki pevač i muzičar moje generacije može samo sanjati, i dalje mi sve izgleda potpuno nadrealno.  Jedva čekam da krenem na put s Whitesnakeom i kao što mi je sam veliki DC rekao, da dam deo svog identiteta zvuku ovog kultnog benda, objavio je danas Dino na svom Facebooku.

Podsjetimo, Whitesnake je hard rock bend iz Engleske. Bend je osnovan nakon što je David Coverdale izašao iz Deep Purplea. Najviše su slave stekli svojim singlom “Here I Go Again” koji se još dan danas, iako je od njegove objave prošlo više od trideset godina, vrti na radijskim postajama. Inače, Whitesnake je prije dvije godine nastupao na Šalati u Zagrebu, gdje im je baš Dinin tadašnji bend Animal Drive bio predgrupa.

Dinu Jelusića javnost je upoznala kad je bio klinac na dječjoj Euroviziji na kojoj je odnio pobjedu.

Već kao dječak, pokazao je interes za rock i metal muzikuu, a dosadašnji najveći uspjeh karijere mu je ulazak u bend Trans-Siberian Orchestra u kojem je nastupao s velikim imenima poput George Lyncha, Kipa Wingera, Phil Demmela i ostalih.

Uz Trans – Siberian Orchestra, vukao je svoj bend Animal Drive, koji se nažalost ove godine raspao. Ubrzo nakon saopštenja ove vijesti, Dino je objavio da ima novi bend Jelusick, a nedavno su izbacili svoju prvu pjesmu “Healer”.

Agencije

You may also like
Eho izvještaj sa koncerta: “Whitesnake” zapalio Zagreb
);