Home > Muzika > Devetke stižu na Freshwave!

Devetke stižu na Freshwave!

Najtraženiji, najuzbudljiviji i najbrutalniji techno dvojac „999999999“ stižu ovog ljeta na Kastel, na dvanesto izdanje Freshwave Festivala!

Nastavljajući konstantan rast festivala, Freshwave će uz nastupe nekih od najpoželjnijih svjetskih i regionalnih muzičkih zvijezda i ovog ljeta od 1. do 3. avgusta publici priuštiti jedinstveno festivalsko iskustvo kroz inovative i spektakularne vizuelno-pirotehničke sadržaje, vrhunski kvalitet zvuka i najbolje festivalske zone i druge sadržaje.

Novo izdanje Freshwave Festivala ugostiće jedne od najtraženijih i svakako najuzbudljivijih DJ producentskih dvojaca sadašnjice, famozne “Devetke”! “999999999” su impozantno i neizbježno iskustvo u avangardi svjetske hard tehno scene. U studiju i na sceni, neposrednost beskompromisne, gotovo mašinske, ritmike sudara se sa nepredvidljivošću improvizacije i stvara energetsku silu koja se stalno mijenja i gura naprijed.

Otkako je projekat 2016. godine započeo, ovaj italijanski dvojac izdao je moćnu seriju izdanja na sopstvenoj etiketi NineTimesNine, od kojih je većina bila više puta reizdavana kao odgovor na nevjerovatnu “širom svijeta” potražnju. Svoju reputaciju 999999999 izgradili su LIVE nastupima, redovno demonstrirajući izuzetnu sposobnost da zapale najveće svjetske tehno događaje. Put koji ih dovodi na Freshwave satkan je prošlim dostignućima i podjednako obuhvata monolitne festivale i intenzivne podrumske podijume. Od Avakeningsa, Fabric u Londonu, Fabrik u Madridu, Crssd u San Dijegu, Fuse u Briselu, Sub Club u Glazgovu, Kompass u Gentu, pa do prošlomjesečnog nastupa na Breda aerodromu u Holandiji. Završili su turneje širom Amerike, u Aziji, Australiji i nastupe kroz svaki pulsirajući džep energije za zabavu u Evropi.

Dodaćemo ovome još samo citat čuvenog Resident Advisor-a: “Tajna uspjeha projekta 999999999 leži u snazi ličnosti. Svaki gromoglasni udarac, ubod sintisajzera i uvrnuta acid linija ispaljeni su sa jasnom namjerom – sve je postavljeno da izazove maksimalan fizički i emocionalni odgovor od plesača. Nema sredine, samo naglašena počast tvrdom, mračnom, dubokom kraju noći.”

EARLY BIRD NOTE: Prvi talas ulaznica, po najpovoljnijoj cijeni u ograničenom broju, dostupan je na ticket servisu Kupikartu.ba Early Bird trodnevne ulaznice doszupne sup o cijeni od 60KM, odnosno 90KM za Early Bird VIP trodnevne ulaznice.

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
);