Home > Muzika > DESETA GODIŠNJICA SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: Obožavaoci opčinjeni, optužbe za pedofiliju i dalje aktuelne

DESETA GODIŠNJICA SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: Obožavaoci opčinjeni, optužbe za pedofiliju i dalje aktuelne

Kralj popa Majkl Džekson preminuo je na današnji dan prije deset godina u 50. godini života

Brojni obožavaoci danas će obilježiti desetu godišnjicu smrti Majkla Džeksona jer njihovu opčinjenost Kraljem popa ne mogu zasjeniti optužbe o seksualnom zlostavljanju djece.  Na holivudskom Šetalištu slavnih pjevačeva zvijezda i dalje privlači gomile turista željnih selfieja, dok obližnje suvernirnice, saloni za tetovaže i ulični imitatori i dalje znaju dobro da unovče sve povezano sa Džeksonom.

Preko puta šetališta u muzeju Džeksonova statuta strateški je postavljena iznad blagajne kako bi privukla turiste. U Muzeju madame Tussauds njegova je voštana figura uvijek među najposjećenijima.

Iako su mnogi obožavaoci s kojima su razgovarali novinari AFP-a svjesni postojanja optužbi za seksualno zlostavljanje, njihova zaluđenost Džeksonom nadmašuje sve ostalo. 

“Došao sam samo zbog njega. Ne fotografišem se s nijednom drugom zvijezdom”, rekao je holandski turista Human Nazemi na Šetalištu slavnih. “Optužbe koje iznose u dokumentarcu su teške, ali ne možete biti sigurni da su sto posto istinite. Ja ga jednostavno volim”, istakao je Human.

Entoni Badžnes, 31-godišnji Džeksonov imitator koji izvodi “moonwalk” duž Holivud Bulevara za turiste, tvrdi da mu prihod nije nimalo pao, baš naprotiv. 

“Nakon emitovanja dokumentarca HBO-a, prilaze mi sve više. Kao da sam dobio publicitet”, tvrdi Badžens. 

U spomenutom dokumentarcu dvojica muškaraca tvrde da ih je Džekson kao dječake godinama zlostavljao. Nisu to prve optužbe na Džeksonov račun, ali su se ponovno vratile u prvi plan.

Deseta godišnjica smrti

Džekson je preminuo u 50. godini nakon slučajnog predoziranja lijekovima. Za života je negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegova je ostavština tužila HBO i traži 100 miliona dolara odštete. Danas na desetu godišnjicu smrti, okorjeli obožavaoci sa svih strana svijeta planiraju šetnju Holivudom i okupljanje kraj njegove zvijezde na Šetalištu slavnih.

Oni koji tome ne mogu prisustvovati pozvani su da doniraju novac za cvijeće koje će se položiti na Džeksonovo posljednje počivalište na obližnjem groblju “Forest Lawn”. Organizatori tvrde da su već kupili 18.000 ruža.

Što se tiče ‘mainstream’ entuzijazma za godišnjicu smrti, on je vidljivo nizak. Časopis “Variety” objavio je kako su mnoge televizijske mreže zbog obnovljenih optužbi za pedofiliju odustale od dugo planiranih posebnih programa za godišnjicu smrti.

To međutim, ne utiče na Džeksonovu komercijalnu privlačnost. Majice, privjesci za ključeve, šoljce i ostali predmeti s njegovim likom i dalje su na istaknutim mjestima holivudskih prodavaonica. Više je jedino onih sa likovima Elvisa Prislija i Merlin Monro.

);