Home > Muzika > Deceniju od raspada benda “Oasis”: Galageri u nikad gorim odnosima

Deceniju od raspada benda “Oasis”: Galageri u nikad gorim odnosima

Deset godina nakon raspada benda, bivši pevač “Oasisa” Lijam Galager kaže da je njegov odnos sa bratom, gitaristom Noelom, lošiji nego ikada.

“To sa Noelom, vjerovatno je sada najgore”, rekao je Lijam (46) agenciji DPA u Berlinu. Njegov stariji brat Noel (52), sa kojim je DPA razgovarao u Londonu, uopšte nije želio da odgovara na pitanja o mlađem bratu.

Bend se raspao kada je Noel prelomio da više ne može da radi sa Lijamom. Dva brata nerijetko su bila u sukobu tokom 18-godišnjeg postojanja Oasisa, ali je starijem prekipjelo 28. avgusta 2009, doslovno nekoliko minuta prije zakazanog izlaska na binu u Parizu.

Kako je Noel autor najvećih hitova benda, kao što su “Don’t Look Back In Anger”, “Wonderwall”, “Supersonic” ili “Stop Crying Your Heart Out”, to je značilo i kraj puta za “Oazisa”.

Nijedan od braće nikada nije imao problema sa samopouzdanjem, što je možda i razlog zašto su se dva velika ega stalno sukobljavala.

“Samo sam dopustio da me briljantnost preplavi”, opisao je Noel svoje stvaranje.

“Bili smo najvažnijih bend devedesetih. Važniji od “Vervea”, važniji od “Blurea”, važniji od “Radioheda”, važniji od “Svida i Pulpa””, kaže Lijam.

Smeta mu to što “Oazis” nikada nije postao globalni fenomen. Grupa je prodala 70 miliona albuma širom svijeta. Svih njihovih sedam studijskih albuma postali su broj jedan u Britaniji. Ali nijedan u Americi.

“Definitivno smo imali velike pjesme i definitivno smo imali velike jezičine”, sažeo je Lijam.

Obojica su nastavila karijere nakon “Oasisa”, Lijam nastupa kao solo izvođač, a Noel sa svojim bendom “High Flying Birds”.

b92

);