Home > Muzika > “Dani muzike”: Publika uživala u muzičkom spektaklu na Kastelu

“Dani muzike”: Publika uživala u muzičkom spektaklu na Kastelu

Sinoć su na tvrđavi Kastel u Banjaluci počeli “Dani muzike”. Već šest godina za redom na platou pored tvrđave Kastel publika uživam uz najveća imena rokenrol scene iz regiona ali i domaće izvođače.

Zabava uz dobru muziku, hladno pivo i rokenrol energiju nije izostala ni ove godine. Organizator festivala je “Queen Estrada””. Treba naglasiti da je ulaz na festival besplatan do 20:30 a nakom toga iznosi simboličnih 4KM.

Veče su započeli momci iz benda “Lithium”, banjalučka rok ekipa koja je publiku zagrijala uz dobro poznate rok hitove. Nakon njih na binu izlazi banjalučki bend “Racija”. Momci već dobro poznati publici dočekani su aplauzom, i iskrenim oduševljenjem. Energično, iskreno, rokerski odsvirali su dobro poznate hitove EX-Yu rok scene ali i nekoliko autorskih pjesama koje je publika pjevala u glas.

bend “Racija”

“Mislim da riječi ne mogu da opišu osjećanja koja proživljavamo nakon nastupa, a i o tome pjevamo u našoj novoj pjesmi „Ništa“ koju smo več izveli, a publika je sjajno odreagovala i to mi je drago. Zbog obaveza ne možemo da se posvetimo svirkama, ali imamo više vremena za autorski rad, što je veoma pozitivno. Imam dosta pjesama koje želim snimiti sa “Racijom”, a sledećih nekoliko će biti tvrđeg zvuka nego do sad”, rekao je gitarista benda “Racija”, Neven Đurić.

Sledeći na bini je Edo Maajka, reper kojeg publika obožava. Nastupio je zajedno sa DJ Soulom i već uz prvu pjesmu, “Saletova osveta” vidjelo se da će koncert biti sjajan. “Bomba”, “Prikaze”, “Mahir i Alma”, “Je*o vladu” nizali su se jedan za drugim a publika je oduševljeno pjevala sa Edom.

Edo Maajka i DJ Soul

“Ja se uvijek u Banjaluci super osjećam. Publika će uživati u presjeku karijere, “best of” mojih pjesama. Što se tiče organizacije festivala sve pet, malo je vruće ali nije nam smetalo. Planiram još nekoliko videa izbaciti sa ovog zadnjeg albuma i promovisati ga do kraja godine. Onda važemo šta ćemo, da li album sa bendom ili klubski album, najvjerovatnije klubski sa nekih šest ili sedam trakova ali o tom po tom”, rekao je Edo Maajka.

Nakon velikana rep scene, pozornicom na festivalu su zavladali “Osvajači”. Kastel je već bio pun, i bend je dočekan velikim aplauzima. Bez puno priče, rokerskim čvrstim zvukom časte publiku koja u glas pjeva sa Čipijem. Pjesme “Maska”, “Krv i led”, “Pakleni put” su samo neki od hitova uz koje smo uživali, a pjesmu “S kim čekaš dan” publika je u glas otpjevala, takođe momci su nas obradovali i “Crnom damom” obradom grupe “Smak”.

“Osvajači”

“Nama je uvijek sjajno da dođemo u Banja Luku, ovde imamo ozbiljnu bazu obožavalaca koja je uvijek raspoložena da peva s nama, tako da se uvek radujemo nastupima ovde. Celo leto sviramo, do kraja leta imamo nastupe a za jesen spremamo novi singl i nove materijale za fanove”, rekao je Čipi pjevač benda “Osvajači”.

Veče završava uz “Riblju Čorbu”. Godinama postoji sjajan odnos između ovog benda i banjalučke publike i to se sinoć po ne znam koji put potvrdilo. Ekipa predvođena Borom Đorđevićem čim je izašla na binu dočekana je aplauzom i ovacijama. Otvaraju uz hitove a publika u glas pjeva sa njim, “Jedino moje”, “Poslednja pesma o tebi”, “Volim, volim žene”, su samo neki od hitova uz koje smo uživali. Takođe, Bora je pročitao i svoju novu poeziju ali i prestavio nove pjesme. Novu stvar, “Mister Perfekt” publika je otpjevala od riječi do riječi na opšte oduševljenje benda. Nažalost negdje na pola koncerta počinje neobjašnjivo jaka kiša, baš kao što kaže Čorba “oko mene potop”. Publika nije ni pomišljala da napusti Kastel, te su momci iz benda odsvirali još nekoliko pjesama, ali kad je zbog nevremena postalo nemoguće svirati veče je završeno.

“Riblja čorba”

Danas najavljuju ugodno vrijeme bez potopa i proloma oblaka tako da će publika večeras uživati u koncertima bendova “Lazy”, “Regine”, “Galije” i poznatog repera Vojka V.

Zoran MATIĆ

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
);