EHO Portal

“Danger Zone BL” radio proslavio četvrti rođendan: “Kvantitet nam nije nužan kao kvalitet”

Grad na Vrbasu je dom muzičarima raznih žanrova, međutim ne može se baš svako od njih pohvaliti da iza sebe ima radio koji svakodnevno prati sva dešavanja na domaćoj i svjetskoj sceni.

Poštovaoci nešto čvršćeg zvuka već pune četiri godine imaju priliku da uživaju uz Radio “Danger Zone BL” koji je ovih dana proslavio svoj četvrti rođendan. Kako kaže ekipa koja stoji iza ovog radija, metal kao smijer u muzici nije pretjerano zastupljen na našem prostoru, ali nikako ne trebamo zanemariti broj poštovalaca ovog pravca.

“Još 1994. godine na radiju Big 1, naš Dalibor Dado Dejanović je pokrenuo emisiju koja je namjenjena svim ljubiteljima žešćeg zvuka. U pitanju je emisija “Danger Zone” koja još uvijek postoji. Ali zašto ne i metal radio?! Jedne večeri na druženju uz koje ledeno, Ljubiša je predložio Dadi da od te emisije nastane i “online” radio, posvećen isključivo metal muzici. I da skratimo priču, poslje još kojeg ledenog, ideja je pretočena u stvarnost. Svako iz prvobitne postave – Dado (Demolition Man), Ljubiša Todorović (Hellraiser), Danijel Tadić (Thrash Gordon) i Robert Babec (Grobknee), je imao svoju nezamjenjivu ulogu u nastanku ovog radija. Kasnije su nam se kao pojačanje priključili Igor Dragelj (Degenek) i jedina dama Gorana Divjak (Goca Teutonic Child) i danas smo tu gdje jesmo. Mi smo još uvijek underground radio i planiramo to da ostanemo. Kvantitet nam nije nužan kao kvalitet, ali moramo priznati da su naši slušaoci najiskreniji ljubitelji i poznavaoci ovog zvuka”, istakli su iz ekipe “Danger Zone BL”.

Radio možete slušati 24/7 na domenu www.dangerzonebl.com. U pitanju je metal muzika svih žanrova i generacija, a osnivači ovog radija dodaju da su svjesni činjenice da slušaoci većinu svog vremena provode u pokretu, te da smo mahom računare zamijenili telefonima. Upravo iz tog razloga nastala je i aplikacija koju je moguće preuzeti na Google Play Store-u (https://bit.ly/3e2CDjt ).

“Aplikaciju je kreirao Ognjen Kina Katić i ona vam omogućava da uključite notifikacije koje će vas obavještavati o početku omiljene emisije, izlistaće vam istoriju preslušanih pjesama, ali i biografiju i diskografiju benda kog trenutno slušate. Kroz aplikaciju imate direktan pristup javnoj “Danger Zone BL” viber grupi, gdje istomišljenici razmjenjuju prijedloge, iskustva i sve što im padne na pamet. Na našim društvenim mrežama imate i tutorijale za upotrebu aplikacije i sve opcije koje ona nudi. Preko 100 zadovoljnih korisnika govori za sebe, pa trk i skinite je i vi, pa nam javite utiske”, poručili su iz ekipe “Danger Zone BL” radija.

Sve informacije o emisijama, radiju, moguće je pronaći na pomenutom sajtu, aplikaciji, ali i na društvenim mrežama, odnosno Facebook stranici i Instagram nalogu.

Radio je svoje postojanje izgradio na metal zvuku, od temelja do krova, ali vrijedna ekipa koja stoji iza ovog projekta ističe da sama situacija na sceni nije baš najsrećnija. Legende metal scene su i dalje tu, ali kako kaže “Danger Zone BL” ekipa, nastao je veliki generacijski jaz i gotovo nestanak ljubitelja ove muzike.

Zahvaljujući velikim promotivnim aktivnostima “BL Rising festa” koji podstiču mlade na sviranje, vidimo da se konačno, nakon gotovo deceniju pauze, počela pojavljivati i mlađa publika koja je dala šansu metalu. Mi smo tu da ih zadržimo. U saradnji sa “BL Rising” ekipom, posvećujemo veliku pažnju promociji ex-yu bendova. Kako su u periodu karantina svi bili zatvoreni, slušanost nam je skočila za preko 200%, a upravo to smo iskoristili za uvođenje emisije “Policijski čas”, gdje smo pored muzičkih želja slušalaca, svaki ponedjeljak posvetili isključivo domaćim bendovima. Naravno, svaki bend koji nam se javi i dostavi materijal ima posebnu promociju i puštanje kompletnog albuma na našim talasima”, poručili su iz “Danger Zone BL” radija.

Ova ekipa koja se bori za mlade muzičare i za autorski rad dodaje da se nadaju da šanse koje nude bendovima mogu prodrmati spavače i podići scenu na noge, jer zajedničkim radom metal ponovo može da procvjeta na našim prostorima.

Kako živimo u doba modernih tehnologija, radio program je dokazao da se može uspješno nositi sa svim izazovima. Dalibor Dado Dejanović naglašava da je najiskrenije objašnjenje za ovu pojavu je čist entuzijazam i ništa više.

“Ja sam iz vremena kada je to bile sve i svja, što danas baš i nije slučaj”, zaključio je Dado.  

Ipak po riječima ekipe iz “Danger Zone BL” radija, novo vrijeme donijelo je i neke prednosti, pa tako omiljeni radio možemo ponijeti sa sobom.

Ne morate razmišljati šta da slušate, samo pustite aplikaciju i sve ide samo. Ne morate da danima i mjesecima iskopavate novu muziku, jer će vam svi albumi i svi bendovi biti predstavljeni. Vaše je da iskažete želju, a naše da vam plasiramo traženo”, poručili su iz “Danger Zone BL” radija.

Što se tiče narednih planova ovih boraca za čvršći zvuk, u najavi je velika žurka za sve slušaoce koja je planirana nakon vanrednog stanja i pandemije virusa korona.

“Svi koji su do sada bili na našim partijima, vrlo dobro znaju da su to najbolja i najmasovnija metal okupljanja u Banjaluci. Svakako sarađujemo sa “BL Rising” ekipom i svi koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju festu, moći će da slušaju uživo prenos preko “Danger Zone” radija. Ispravite nas ako griješimo, ali to bi bio prvi “live” prenos festivala na našim prostorima, tako da definitivno imamo sa čim da se ponosimo. Uvijek je tu unaprjeđenje sadržaja, nove emisije i metal druženja. Pratite nas na našim mrežama ili se priključite Viber grupi i uvijek ćete biti u toku ne samo sa stvarima koje se tiču “Danger Zone BL” radija, već i sa svim metal dešavanjima kod nas i u okolini. Slušamo se! Metal je rat!”, poručili su iz “Danger Zone BL” radija.

Zoran MATIĆ

);
Visit Us On Facebook