Home > Muzika > “Charna” predstavila singl “Sanjaš” (video)

“Charna” predstavila singl “Sanjaš” (video)

Banjalučki bend “Charna“ premijerno je predstavio novi singl i video spot za pjesmu „Sanjaš“. „Charna“ je svoj novi i povratnički singl predstavila u sklopu manifestacija „#slušajdomaće“ koja se organizuje po šesti put u klubu „Rock Symphony cafe“ u Banjaluci.

Singl ‘Sanjaš‘ se bavi aktuelnim domaćim i regionalnim problemom, a to je odlazak mladih ljudi iz zemlje. Bend u ovom singlu kroz lična iskustva prenosi poruke o tome šta donosi život van granica zemlje, ali i kakve prednosti donosi ostanak na ovim prostorima.

„Ne želimo da sa ovom pjesmom dajemo upustva našim sugrađanima da treba ostati ili treba otići. Željeli smo da kroz jedno lično iskustvo naglasimo da su prilike svuda oko nas, te da je svako tvorac svoje sudbine. Ako želite da ostanete u svojoj zemlji, borite se sami za sebe, jer ni na bogatom Zapadu neće niko „zapeti“ za vas. Smatramo da ne treba tražiti krivce u sistemu ili društvu. Svako je tvorac svoje sreće, a ona sigurno postoji na našim prostorima. Ukoliko ipak smatrate da je vaša budućnost „vani“, granice su otvorene“, poručili su članovi benda „Charna“.

Tekst za novu pjesmu „Charne“ je napisala Marija Đurić, a singl je snimljen u „Cirith Ungol“ studiju, gdje se za miks i master pobrinuo Dražen Kecman. Pjesma je dobila i svoju ekranizaciju pa je tako za video spot bio zadužen Vedran Ševčuk Alf koji stoji iza imena „Paradajz Prodakšn“. Režiju za spot potpisuje režiser Boško Krljaš, dok se u glavnoj ulozi pojavljuje Bojan Kolopić, glumac Narodnog pozorišta RS.

Pogledajte novi video za pjesmu “Sanjaš”

);