Home > Muzika > Bubnjar “Aerosmitha” će tužiti svoj bend

Bubnjar “Aerosmitha” će tužiti svoj bend

Bubnjar legendarnog benda Aerosmith Džoi Krejmer tužiće bend jer su ga izbacili neposredno pred dodjelu Grammy nagrada i nastupa koji su trebali održati na tom događaju.

Kako prenosi Rolling Stone, Krejmer je u tužbi naveo kako zbog nekoliko manjih povreda koje je zadobio prošlog proljeća nije svirao u bendu do jeseni 2019. godine. Kada se pokušao vratiti u bend, postavljeni su mu uslovi i standardi koje je morao ispuniti da bi se vratio.

Bubnjar tvrdi kako su svi zahtjevi koji su postavljeni pred njega izmišljeni i napravljeni kako on ne bi mogao pristupiti bendu te kako je siguran da ne postoje u normalnom ugovoru koji su svi potpisali. Morao je snimiti solo tačku kako bi članovima i menadžerima benda dokazao da je sposoban svirati “na traženom nivou”.

“Nije stvar u novcu. Oduzimaju mi mogućnost da budem prepoznat među svojim vršnjacima i drugim muzičarima za sve ono što sam uradio u svijetu muzike. Testove koje sam radio da bih se vratio u bend nije radio niko drugi otkako je bend formiran”, objasnio je u tužbi.

Bend se oglasio po ovom pitanju, kazavši kako Krejmera smatraju članom porodice, ali i kako je sam insistirao da napusti bend zbog psihičkih i fizičkih pogoršanja zdravlja. Nije svirao šest mjeseci, a članovi su ga nekoliko puta zvali da se vrati i ponovo počne svirati ali, kako kažu, on nije bio zainteresovan za tu opciju.

“Sama činjenica da su mi tražili da dođem na audiciju kako bih se vratio na posao, da dokažem da mogu svirati na ‘traženom nivou’ i da mogu svirati bolje nego moja zamjena je uvredljiva i uznemirujuća. Oni sada vjerovatno govore kako ja nisam sposoban svirati onako kako oni žele, a to nije istina”, rekao je Krejmer.

Članovi benda su objasnili kako je Krejmer čekao do posljednjeg momenta da prihvati njihov poziv i da se vrati u bend te kako oni nemaju dovoljno vremena za probe koje su njemu potrebne prije velikog nastupa na Grammy nagradama.

You may also like
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
CHARNA i EHO RADAR u subotu u Prijedoru!
U pokretu sa Davidom Jojićem večeras na RTRS-u
);