Home > Muzika > Brus Springstin skinuo Madonu sa trona!

Brus Springstin skinuo Madonu sa trona!

Brus Springstin je prestigao Madonu na britanskoj top listi albuma i odmah po izlasku novog albuma “Western Stars” zasjeo na čelnu poziciju.

Njegov 19. studijski album sada se nalazi ispred “Madame X” kraljice popa Madone i to za više od 45 hiljada prodatih CD-a i vinila. U pitanju je najbrže prodavano fizičko izdanje ove godine.

“Western Stars” je njegov 11. britanski broj jedan album, a Madona i dalje vodi po pitanju broj jedan albuma kod ženskih izvođača. Za sada je stigla do brojke 12.

Album “The Boss” objavljen je za “Columbia Records/Menart”, sniman je u Springstinovom kućnom studiju u Njudžersiju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i Njujorka.

“Ova ploča je povratak mojim solo snimcima, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima”, rekao je Springstin.

Album uključuje 13 pjesama i obuhvata širok raspon američkih tema, od autoputeva do napuštenih mjesta, izolacije, permanentnost doma i nade. Ron Anielo je zajedno sa Springstinom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente.

Pati Skialfa je doprinijela vokalnom dijelu i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme. Muzički aranžmani uključuju žičane i duvačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 muzičara, uključujući i Džona Briona, a pojavljuju se i muzički gosti: Dejvid Sančius, Čarli Džiordano i Suzi Tajrel. Album je miksao Tom Elmhirst. Sve pjesme je napisao Brus Springstin.

You may also like
Madonna nastupa na Jahorini???
);