EHO Portal

Brajan Mej imao srčani udar: Kaže da je bio “blizu” smrti

Brajan Mej, legendarni gitarista grupe “Queen” otkrio je danas da je preživio srčani udar i da je u “agoniji” hitno prebačen u bolnicu.

On je rekao je da su doktori otkrili da ima tri blokirane arterije nakon što je osjetio bol u grudima koji je trajao oko 40 minuta.

Oglasivši se na instagramu 72-godiši gitarista je rekao da se vanredna situacija dogodila neposredno nakon što je saznao da je polomio mišiće zadnjice. Rekao je da je bio u “agoniji” od povrede koja je izazvala bol kao “kada bi mu neko zabo šrafciger u leđa”.

On je otkrio da je bio “vrlo blizu smrti”, ne shvatajući kako su doktori ustanovili da ima tri zagušene arterije. Rekao je:

“U sred čitave sage o bolnoj zadnjici, imao sam mali srčani udar. Kažem mali, nije mi nešto naudilo. Bilo je oko 40 minuta bolova u grudima i stezanje. neobičan osjećaj u rukama i znojenje”, rekao je Mej.

Gitarista je prevezen u bolnicu gdje mu je urađen angiogram – vrsta rendgenskog snimka koja se koristi za ispitivanje krvnih sudova.

“Ispostavilo se da imam tri arterije koje su zagušene i da postoji opasnost da blokiraju krv u mom srcu”, rekao je Mej i dodao da je bilo “dosta pritisaka” kako bi uradio operaciju na otvorenom srcu. Ali nakon razmatranja, odlučio se za tri stenta.

Izvor: thesun.co.uk

);
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram