Home > Muzika > Bon Jovi u Klagenfurtu: Festival nostalgije i emocija

Bon Jovi u Klagenfurtu: Festival nostalgije i emocija

Legendarni američki roker Džon Bon Džovi je sa svojim bendom nastupio sinoć u Klagenfurtu, u sklopu svoje „This house is not for sale“ turneje, promovišući istoimeni album. Čovjek sa bezbroj hitova, odličnim muzičarima, seks simbol, sjajan šoumen su samo neke od neosporivih činjenica kad je ovaj umjetnik u pitanju.

Veče je započelo uz bend Switchfoot koji svojom sjajnom interakcijom sa publikom priredio pravi šou. Publika se radovala njihovim pjesmama a sa oduševljenjem je otpjevala „Native tounge“ od riječi do riječi. Frontmen Džon Foreman je više puta sišao u publiku i zajedno sa njim pjevao, takođe on i njegov brat Tim su svoju muzičku karijeru započeli kao tribjut bend Led Zeppelina, te su nas počastili hitom „Rock and roll“ od ovih velikana.

Nakon njih na binu izlazi “Skid Row”, nažalost postava bez Sebastiana Baha kao vokala. Energija je prisutna, iskrena svirka ali ipak to je veliki nedostatak za fanove ovog benda, jednostavno je tako. Međutim oni koji nisu toliki poznavaoci rada ovih velikana, te se prvi put sinoć sreću sa njima oduševljeno su prihvatili njihov nastup. Hitovi poput „Sweet little sister“ i „Big guns“ su odjekivali stadionom, a sadašnji frontmen ZP Theart nije krio oduševljenje nastupom.

Na red dolazi glavna atrakcija, gospodin Bon Džovi sa svojim bendom. Stadion je krcat, ispunjen do posljednjeg mjesta, stojim na jednoj nozi a ni ta nije moja. Gledajući publiku mogu slobodno reći da su to ljudi koji su „rastli“ uz Bon Džovija, da budem precizan 85 odsto su žene koje su bile lude za njim, glasno, jako i često masturbirale na njegovu pojavu a sada došle da se lice u lice suoče sa njim. Bitno je napomenuti da glas Bon Džovija nije kao na spotovima i na pločama, godine čine svoje ali ovaj stari šmeker zna kako se pravi šou.Sinoć nije bio koncert, već filozofsko, vokalno, kondicioni trening između frontmena i 85 hiljada ljudi, bez trenutka odmora publika je učestvovala u koncertu od početka do kraja.

Nastup počinje sa „This house is not for sale“ izlazi na binu praćen vriskom i oduševljenjem krcatog stadiona.

Hitovi poput „Runway“, “It’s my life“, “Bad medicine“, “Wanted dead or alive“, “Knockout“ nizali su se jedan za drugim a publika u glas pjeva i prati instrukcije svi kao jedan.

Prilikom izvođenja legendarnog hita „Lay your hands on me“ silazi među publiku, među prve redove da se one dame željne osamdesetih uvjere da je to stvarno on, te u glas pjevaju.

Bon Džovi je vlasnik jedne od najljepših rokenrol balada, a u pitanju je „Bed of roses“ prilikom izvođenja ove pjesme izveo je na binu jednu od tih dama iz prvih redova koje su ga tu čekale nekpliko sati da otpjevaju sa njim taj hit. Uz ples, otpjevala je zadnji refren te pokupila ovacije i aplauze, a čak je i uspjela da uhvati Bon Džovija za dupe. Tako da je sad sigurno sretna jer je vratila sebi dug iz osamdesetih.

Naravno nakon ovako sjajnog koncerta publika ne pušta lako. Vratili smo ih na bis te su nam odsvirali „Always“ i kako i sam Bon Džovi kaže: “Našu nacionalnu himnu-Living on a prayer“ na opšte oduševljenje neumorje publike. “Stari šmeker“  i njegov bend poklonili su se i zahvalili nam na angažmanu i uživanju te otišli sa scene.

Zoran MATIĆ

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);