Home > Muzika > Bihaćki bend snimio pjesmu sa migrantima (video)

Bihaćki bend snimio pjesmu sa migrantima (video)

Bend “Haman Jazz” iz Bihaća, u saradnji sa nekolicinom migranata koji se trenutno nalaze u ovom gradu snimili su pjesmu i video spot “Soltane Ghalbha”, obradu jedne od najpoznatijih iranskih pjesama iz istoimenog filma iz 1968. godine.

Kada su voditelji muzičkih radionica projekta “Sounds of Migration”, čiji je cilj zbližavanje i kulturna razmjena između lokalnog stanovništva i migranata, polaznike u Bihaću iz Irana i Afganistana da im predstave neku od popularnih pjesama iz njihovog regiona, odgovor je bio gotovo jednoglasan – “Soltane Ghalbha”.

Autor ovog evergrina je Anoushiravan Rohani, jedan od najpoznatijih iranskih kompozitora i autora filmske muzike, a zahvaljujući legendarnom pjevaču Arefu, “Soltane Ghalbha” postala je evergrin i doživjela brojne obrade.

Pjesma govori o ljubavi, a njen naslov mogao bi ds se prevede kao “Sultan moga srca”.

“Jedna strana srca mi je rekla ‘idi’, a druga ‘ostani’. Moje srce ne može podnijeti da bude bez tebe… Sultan mog srca si ti”, neki su od stihova.

Solo dionice pjevaju Zilan Krolahi i Ferdows Assy, prateće vokale Allahdad i Edalaz, a glavne uloge u video spotu takođe pripadaju migrantima.

Poslušajte i pogledajte…

izvor: mondo.ba

You may also like
foto: Nebojša Babić
Marčelo za EHO: “Ljudi obično misle da je najteže probiti se, ali daleko veći izazov je kako trajati”
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
CHARNA i EHO RADAR u subotu u Prijedoru!
);