Home > Muzika > Beograd u martu tradicionalno postaje grad muzike

Beograd u martu tradicionalno postaje grad muzike

Kontakt 2020 će se održati u periodu od 18. do 21. marta 2020. u Beogradu, a kao i ranijih godina program će se dešavati na velikom broju lokacija.

Kontakt je od ove godine član INES (Innovation Network of European Showcases), mreže u okviru koje sarađuje 19 evropskih showcase konferencija i festivala. Kontakt je tako u okviru INES jedini predstavnik Srbije.

Na četvrtom Kontaktu paralelno će biti zastupljene dve teme. Glavna tema konferencijskog dijela je Creating music business, a muzički program je u znaku obilježavanja 40 godina Novog talasa.

Električni orgazam, najstariji aktivni beogradski novotalasni bend, proslaviće 40. rođendan u Kombank dvorani 19. marta upravo u okviru Kontakta! A 21. marta u Drugstore-u se priprema nešto drugačija proslava jugoslovenske new wave epohe:

Paraf, Obojeni program i Artan Lili; Letu Štuke će iste večeri prvi put nastupiti u SubBeernom centru, a posebnost ovogodišnjeg Kontakta biće i koncert koji će biti priređen “Za Koju”, za što brži oporavak frontmena Disciplin A Kitschme.

Kontakt 2020 lokacije su: Marsh Open Space, SubBeerni Centar, Elektropionir, Kombank dvorana, Hala sportova ,,Ranko Žeravica”, Zaokret, Sprat, Drugstore, klub Fest…

Podsjećamo, u posljednje tri godine, Kontakt je ugostio više od 300 profesionalaca iz oblasti muzike i muzičkog biznisa, 25.000 posjetilaca, više od 200 akreditovanih novinara iz cijelog regiona, a samo prošle godine izašlo je oko 400 objava u medijima, što pokazuje iz godine u godinu veliko interesovanje i publike i muzičkih radnika i medija za ovakvom vrstom manifestacije.

Kontakt je godišnja manifestacija, posvećena muzičkom biznisu, koja već četvrtu godinu okuplja muzičare iz regiona, kao i ostale važne aktere u muzičkom biznisu.

Cilj Kontakta je, prije svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umjetnosti, koji svakako imaju nemjarljiv doprinos privrednom razvoju.

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
NIK MEJSON u Beogradu: Izvještaj sa koncerta
Bendovi optužuju Beer Fest za prevaru
Konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021: Program, gosti i teme
);