Home > Muzika > Bendovi optužuju Beer Fest za prevaru

Bendovi optužuju Beer Fest za prevaru

Brojni bendovi i izvođači iz Srbije od jutros na kanalima društvenih mreža objavljuju tekst u kojem optužuju organizatore festivala „Beer Fest“ iz Beograda da im duguje novac.

Festival koji se već tradicionalno održava na Ušću u Beogradu je po riječima muzičara ostao dužan isplatu honorara za nastup, a kako se navodi u objavama, honorar su trebali dobiti još u avgustu prošle godine.

Među bendovima koji su do sada objavili ovu informaciju su „Ritam Nereda“, „Goblini“, „Iskaz“, „Del Arno band“, „Galija“, “Bjesovi” i drugi.

Organizatori „Beer Festa“ se još uvijek nisu oglasili povodom ovih optužbi.

Objavu bendova prenosimo u cjelini:

„Mi, većina bendova koji su 2021. godine nastupili na Belgrade Beer Fest-u, obaveštavamo javnost da najveći muzički festival u zemlji ni do danas nije muzičarima isplatio honorare u celosti i prave se mrtvi, ne obaveštavajući nas gde je zapelo, kako je smelo da zapne i kada ćemo biti isplaćeni.

Za razliku od nekih kolega, rok scena nije uznemiravala preterano javnost proteklih godina, iako je i nama, usled pandemije, rad bio onemogućen, pa time i prihodi. Sada, kada su koncertne aktivnosti koliko-toliko vraćene, najveći festival i njegovi sponzori dozvoljavaju sebi ono što ni sa jednim od neuporedivo manjih festivala nije slučaj: da besramno duguje novac ljudima koji su svoj posao pošteno obavili, strpljivo pre toga deleći sudbinu sa svima ostalima koji takođe nisu mogli da rade u prethodnom periodu.

Na ovaj način, Beer Fest – na kome je sviralo preko 60 bendova – nemali broj porodica uvaljuje u finansijske probleme i tretira nas kao stoku koja nije dostojna čak ni objašnjenja.

Naše je, valjda, da i dalje ćutimo, čekamo i bavimo se razumevanjem, jer smo tobože manje finansijski ugroženi nego festival tog ranga i njegovi sponzori. Ovim putem javljamo: mi na to ne pristajemo.

Ukoliko Beer Fest zaista ne preza od toga da na svoje ime baci ovakvu javnu ljagu, čiji će se eho sigurno lepo odraziti na naredne godine, želimo da bude jasno: potrudićemo se da ta ljaga bude sasvim u skladu sa zasluženim – javna i duboka.

Preduzećemo sve aktivnosti koje su u našoj moći da ovo isteramo do kraja, i medijski i putem pokretanja tužbi. Na kraju, ostaje gorko pitanje da li je zaista moguće da je sve to potrebno kako bi se neko naterao na notornu odgovornost i preuzimanje sopstvenih obaveza, jasno definisanih ugovorom.

U njemu stoji da je rok isplate bio 31. avgust 2021. Javnost će od sada biti redovno obaveštavana o toku ovog slučaja, a mi ćemo biti zahvalni svim medijima i pojedincima koji vest objave i pomognu nam da ona stigne do što više ljudi. Pozivamo sve kolege da solidarno stanu uz nas u ovoj borbi.“

Autor: David JOJIĆ

foto: Facebook/Belgrade Beer Fest

You may also like
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
);