Home > Muzika > “Bendover” pobjednici 53. “Zaječarske gitarijade”

“Bendover” pobjednici 53. “Zaječarske gitarijade”

Po ocjeni stručnog žirija, kojim je predsjedavao Zoran Aleksić, sastav “Bendover” iz Beograda pobjednik je 53. “Zaječarske gitarijade”, koja je završena u subotu uveče u Zaječaru, dok je po mišljenju publike najbolji bend “Sanitarium”, takođe iz Beograda.

“Bendover” je autorski i klupski bend koji njeguje čist i čvrst rock’n’roll. Sadašnji i bivši članovi benda su muzičari “do lakata uprljani” u stvaranje i rad grupa kao što su “Groovebox”, “Sevdah metal bend”, “(Ne)normalni bend”, “Đokara i gnjurci”, “Enjoy sarma”, “Vox Populi”, “Witch1”, “Azra-el” itd.

Bend je osnovan u studiju u proljeće 2005. godine. Osnivači Vule, Trša, Đura i Đole su vidjeli priliku za druženje uz pivo i muziku, bijeg od posla i svakodnevice.

“Sanitarium” je alternativni metal bend iz Beograda. Čini ga petočlana ekipa s teritorije grada. “Sanitarium” je osnovan krajem marta 2016. godine. Osnovali su ga sadašnji gitarista Marko Narančić i vokal Nenad Živković s bubnjarem Bojanom Nikolić i basistom Slavišom Ivković. Bojan i Slaviša napuštaju bend sredinom 2017. godine i tada se priključuju Uroš Pajić na ritam gitari, Viktor Kiralj na bas gitari i Miloš Bajić za bubnjevima. Trenutna postava benda: Marko Narančić (gitara i vokal), Nenad Živković (vokal), Uroš Pajić (gitara, prateći vokal), Viktor Kiralj (bas), Miloš Bajić (bubnjevi). Pobjedici su raznih gitarijada i festivala širom Srbije. Učesnici su brojnih manifestacija, moto-skupova, gitarijada, manjih i većih festivala.

Osim navedena dva benda, u finalu 53. “Gitarijade” nastupili su “Gnjev anđela” iz Bratunca, “Infuzija”, takođe iz Bratunca, i “Mehanizam” iz Užica. Jedini bend iz Banjaluke koji je nastupio na ovogodišnjoj “Gitarijadi” je “Bez rikverca”, koji se nije plasirao dalje od polufinala. Osim demo bendova, u subotu poljednje večeri “Gitarijade”, nastupili su “Atomsko sklonište”, “Van Gogh”, “Metalsteel”, “Električni orgazam” i NBG.

You may also like
“Grin Bulz” pobjednici “Banjalučke gitarijade”
“Infuzija” u polufinalu 53. Gitarijade u Zaječaru
);