Home > Muzika > Bend “Urban instinkt” ima novi album, snimali s Edom Maajkom i Frenkijem

Bend “Urban instinkt” ima novi album, snimali s Edom Maajkom i Frenkijem

Dugoočekivani album rapcore benda “Urban instinkt” pod nazivom “Spreman sve da dam”, konačno je u izdanju diskografske kuće “Menart” ugledao svjetlo dana.

Album je sniman pod producentskom palicom producenta i profesora Dragana Divjaka u studiju MAT u Tuzli, a masterizovan je u studiju “New Alliance East” iz Sjedinjenih Američkih država. Za mastering je bio zadužen inženjer zvuka, muzičar i producent Nik Zampielo koji je sarađivao i radio s brojnim bendovima poput “Agnostic Fronta” i grupe “Terror”.

Na albumu se nalazi osam pjesama raznolikih tematika, a opisuju ih tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje ljudi u današnjem društvu. Samu muziku ispunjavaju energični rifovi i ritmovi s dozom stila sličnog za rapcore bendove devedesetih godina kojeg možemo opisati u tri riječi: iskreno, istinito i realno.

Na albumu gostuje legenda domaće hip-hop scene Edo Maajka i to na pjesmi “Daj joj keš” te jedan od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkie na pjesmi “Ustani i kreni” za koju se upravo snima i video-spot. Za spot je zadužena dobro poznata ekipa “Salt and Flow” iz Tuzle, a uz novi album i spot će biti predstavljen na promociji 31. maja u Klubu Palma u Tuzli.

izvor: klix.ba

You may also like
Bend Tref, Pik & Razbojnik singlom “Sloboda” najavljuje debitantski album
TEJLOR SVIFT ISPISALA ISTORIJU Novi album slavne pjevačice najslušaniji u istoriji Spotifaja
Objavljen je novi singl grupe URBAN INSTINKT – “Anarhija”
Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”
);