Home > Muzika > Bend “Subversion BL” predstavio pjesmu “Sophia”

Bend “Subversion BL” predstavio pjesmu “Sophia”

Banjalučki pank bend “Subversion BL” publici je predstavio novu pjesmu “Sophia”.

Frontmen benda iz Banjaluke ističe da naziv pjesme upućuje na njen sadržaj, “Sophia” znači mudrost na grčkom te je zato bend insistirao na ovakvom nazivu.

“Doživljaj unutrašnje stvarnosti koji je prenesen u tekst, a potom i otjelotvoren na materijalnom planu u formi muzike i spota nije ništa drugo do upravo ispoljavanje tog ličnog doživljaja. Trudimo se, lutamo, tragamo za mnogim odgovorima, a najčešće su odgovori na ta pitanja u nama samima. Životne poruke poput tihih signala nam dolaze sa svih strana, a tu životnu mudrost svako oipet doživljava na svoj način”, rekao je Dalibor Mrša.

Pjesma je snimljena u studiju “Cirith Ungol” u Aleksandrovcu, a za zvuk kojim su zadovoljni brojni domaći bendovi zaslužan je producent Dražen Kecman.

“Spot je radio naš drugar Saša Gašić za kojeg vjerujem da nakon ovoga neće uzeti kameru u ruke i ponuditi nam se u izradi nekog narednog spota, razumjećemo ga svakako (smijeh). Budući da korona virus uzima sve više maha, javna okupljanja se zabranjuju pravo je vrijeme da se spot umjesto ovog neugodnog virusa uvuče u domove naših sugrađana i prelije se izvan granica naše domovine. U svakom slučaju nastavljamo da radimo, u planu je snimanje još dva signla, i kako smo i prije siticali, korako po korak do albuma”, zaključio je Mrša za Eho-portal.

Osnovne karakteristike ovog sjajnog pank benda su odličan i snažan zvuk, ali i osmišljeni, angažovani tekstovi. Ni ovoga puta to nije izostalo. „Subversion BL“ je bend koji se uvijek trudio da iskaže svoj lični doživljaj socijalne slike kao i svoje kreativnosti. Svi oni koji su prisustvovali njihovim nastupima svjedoče energiji i kvaliteti ove pank institucije iz grada na Vrbasu.

Postavu benda čine Dalibor Mrša, bass/vokal, Borko Stajčić, gitara/prateći vokal i David Popović, bubnjevi.

Uživajte uz pjesmu “Sophia” i muzici koju stvara “Subversion BL”.

You may also like
Moconja za Eho: Pomjeranje granica kod “Rock Simfonije” je neminovno
Sve je spremno za VI Banjalučku motorijadu
Vanja Mišić i Sanja Čolić Zelić koncertima u Art dvorištu Obilјežavaju 10 godina zajedničkog rada
ISPAD i Subversion BL sutra u DKC Incelu
);