Home > Muzika > Bend “Racija” objavio novi singl “Zaboravi”

Bend “Racija” objavio novi singl “Zaboravi”

Banjalučki bend “Racija” objavio je novi singl i video spot za pjesmu “Zaboravi”, koju su kratko opisali riječima “ljubavna pjesma, obična ljubavna stvar”.

Novi singl “Racije” zapravo i nije nova pjesma, jer je autor Zoran Đurić, koji je otac gitariste benda Nevena Đurića. Sama numera je nastala osamdesetih godina prošlog vijeka, a bend “Racija” je odlučio da ovom objavom otrgne pjesmu od kandži zaborava.

“Jedan dan sam sa ekipom slušao pjesme očevog benda iz 80-ih i kad je “Zaboravi” došla na red odmah nam se svima na prvu dopala do te mjere da smo je krenuli “džemati” na probi. Tu sam i napravio novi aranžman. S vremenom smo je počeli povremeno svirati i na svirkama, gdje sam primjetio da se publici sviđa i da na drugogm refrenu već svi pjevaju s nama jer je jako pamtljiva i pjevljiva. Tako smo došli na ideju da je snimimo da bi publika s nama pjevala i ostatak teksta, ne samo refren”, rekao je gitarista “Racije”, Neven Đurić.

Bubanj za singl “Zaboravi” je snimljen u “Oxigen” studiju, a vokali u vježbaonici “Charile”. Za miks i master pjesme bio je zadužen Nikola Mijović koji je radio u studiju “Rewind”.

“Bilo je izuzetno zadovoljstvo raditi s njim pogotovo jer je studio udaljen jedno stubište od mog stana tako da je sve snimano u kućnim papučama uz keks i vodu iz česme, i smatram da se ta hardkor atmosfera osjeti u pjesmi”, rekao je Đurić.

Sa pjesmom je došao i video spot koji je snimljen na prošlom izdanju festivala “Dani muzike” u Banjaluci, a bend će se na istom festivalu predstaviti i ovog vikenda.

“Ove godine se nadamo da ćemo čuti publiku kako pjevaju s nama naše objavljene autorske pjesme ali i sviraćemo još jednu našu stvar koja još nije snimljena. Tu će biti i par novih obrada popularnih pjesama u našem stilu kao i onih starih obrada poznatih sa svirki”, istakao je Đurić.

Bend “Racija” pripada mlađoj generaciji muzičara koja pored svirki i koncerata koristi i društvene mreže za komunikaciju sa publikom.

“Na svirkama se odmah i najbolje vidi energija i reakcija ljudi na autorski rad, ali u ovom vremenu gdje nosači zvuka faktički više i ne postoje društvene mreže su najbolje mjesto gdje se publici muzika može ostaviti na slušanje”, rekao je Đurić.

Kada je u pitanju objava novih singlova, gitarista dodaje da je samo čekao dobru ekipu sa kojom će moći da “potroši” sve što ima od muzike.

“S obzirom da je ekipa “Racije” okupljena tako što sam pozvao dvoje od svojih najboljih prijatelja koje poznajem skoro dve decenije i “nekog lika iz Drvara koji solidno vrišti” koji je nakon ovih par godina postao “moj drug Lazo koji brutalno vrišti” ovo je definitivno ekipa s kojom ću da snimim sve te pjesme”, naglasio je Đurić.

Publici koja će doći na Kastel i festival “Dani muzike” bend “Racija” poručuje “da mlati rukama, nogama i naravno glavama uz novu-staru stvar.

Novu pjesmu “Zaboravi” možete poslušati na linku ispod

https://www.youtube.com/watch?v=4WjA4gpKevo

foto: Indir Merdanović / Zlatan Lipnjac / Andrej Zrnić

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
);