Home > Muzika > Bend “Činčila” objavio novi album: Poslušajte kako zvuči “Bez oblika”

Bend “Činčila” objavio novi album: Poslušajte kako zvuči “Bez oblika”

Sarajevski alternativni bend “Činčila” je objavio svoj drugi po redu studijski album “Bez oblika”, pod etiketom izdavačke kuće “Lampshade Media” iz Beograda.

Album “Bez oblika” se pretežno bavi tematikom koja je životno aktuelna za mlade danas, ali i za sve one generacije koje “robuju” usljed društvenih kretanja prouzročenih surovim tranzicijskim procesima ka globalnom kapitalističkom režimu, u kojem konzumerizam diktira vrijednosti, i uspostavlja sistem u kojem je svaki vid individiualnosti suvišan, gdje na kraju i sama umjetnost opstaje samo kao roba.

Tekstovi na albumu tematski predstavljaju autorsko viđenje doživljaja mladih ljudi u odnosu na njihovu perspektivu, te preispitivanje sebe i okruženja u kojem se nalaze, stila života koji izgleda da je neminovan i nametnut. Pozicija mladih u današnjem društvu je komplikovana i u sistemu ne obećava toliko pozitivnu budućnost, što ima i jak utjecaj na emotivno stanje današnjeg mladog čovjeka.

Frontmen benda Vanja Solaković kaže da je album “Bez oblika” prvenstveno za one što “vide, čuju i misle”. To se očigledno odnosi na progresivnu manjinu, koja je po njegovom mišljenju i globalno jedina nada da se stvari okrenu ka pozitivnijem, te smatra da se treba što više i naročito kroz umjetničko djelovanje, održavati progresivnost koju pruža omladina.


You may also like
Činčila je objavila novi spot “Pogledaj”
Sarajevska “Činčila” objavila novi video singl “Monkey In My Head”
Novi spot benda “Pank Flojd”: Mahalska ljubav satkana u notama
“Činčila” objavila novi singl “Gdje mi je glava”
);