Home > Muzika > Banjalučki sastav “Aberdar” predstavio prvi studijski album “Kolos”

Banjalučki sastav “Aberdar” predstavio prvi studijski album “Kolos”

Banjalučki stoner bend “Aberdar” tokom vikenda predstavio je svoj prvi studijski album pod nazivom “Kolos” u klubu “Rock Symphony cafe” u Banjaluci.

“Aberdar” je relativno nov sastav na domaćoj muzičkoj mapi, ali ga čine iskusni muzičari sa dugogodišnjim muzičkim iskustvom.

Frontmen sastava Bojan Bujić ističe da novo izdanje, koje broji osam pjesma, sadrži numere različitog aranžmana i nudi “za svakog ponešto” te da je velika želja benda bila da predstavi album u fizičkom obliku. 

“Narod je zaboravio kako je to imati album nekog benda u rukama. Ali ima još jedna dobra stvar u tome što smo predstavili novo izdanje baš na ovaj način. Kada skinete pjesmu s interneta, ta pjesma je u mp3 formatu, i ona nakon preuzimanja sa interneta izgubi na kvalitetu zvuka. Ovo što smo mi donijeli na ovom CD-u je u WAV formatu i to je najkvalitetniji prikaz rada jednog muzičara”, kaže Bujić.

Muzičar je takođe dodao da osjećaj držanja CD-a u rukama predstavlja nešto posebno te da taj osjećaj ne mogu zamijeniti promocije muzike na raznim striming platformama. 

Na novom albumu “Kolos” nalazi se osam pjesama, a kako Bujić priznaje, bend nije imao strah da će neke od pjesama s albuma pasti u drugi plan s obzirom na to da je danas aktuelan trend objave pojedinačnih singlova.

“Na ovom albumu nalazi se za svakoga ponešto. Dakle, ko voli stoner zvuk, slušaće pjesme ‘Zemljotres’ ili ‘Kolos’, a ako neko voli slušati neke blaže stvari, za njega smo spremili pjesme ‘Igle’ i ‘Boje’. Ko želi da sluša žestoke numere u maniru benda ‘Tool’, tu je za njega pjesma ‘Alatka'”, poručio je Bujić.

Uz objavu novog albuma, sastav “Aberdar” je ranije predstavio i spot za pjesmu “Slešer”, koja je omaž prazniku Noć vještica i nošenju maski tokom proslave istog.

“Željeli smo da svaka pjesma ima svoj video-spot, međutim pojavom pandemije virusa korona, to se nije desilo. Pjesma ‘Slešer’ je nastala kao omaž ovogodišnjem Helloween prazniku. Željeli smo da napravimo spot kao maskenbal u jednom klubu, ali smo bili prinuđeni da ga snimimo na drugi način, tako da je prvobitna misao maskenbala i nošenja maski u našim očima propala zbog korone, a ona nam je ipak na svoj način navukla maske”, zaključio je Bujić. 

Sam omot albuma ‘Kolos’ predstavlja njihovu prvu objavljenu pjesmu ‘Kolos’. Za dizajn albuma bio je zadužen Emir Toromanović, akademski umjetnik iz Bihaća, dok je dizajn omota djelo dizajnera Darka Karaća iz Banjaluke.

Izvor: David JOJIĆ/Nezavisne novine

You may also like
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Banjalučka gitarijada biće održana 5. decembra
Marčelo predstavio singl “Dvadeset” i najavio album “Nojeva varka”
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
);