Home > Muzika > Banjalučki “Multicultus” nastupio na Nišvil džez festivalu

Banjalučki “Multicultus” nastupio na Nišvil džez festivalu

Banjalučki alternativci su imali tu čast da otvore Nišville jazz festival, odnsono program koji je sinoć počeo na Niškoj tvrđavi i trajaće do nedelje. Nastup je održan na „Museum youth“ stejdžu pored Džez muzeja.

U početku nastupa zbog samo izgleda stejdža, koji nema puno prostora za publiku, nije obećavalo da će to biti jedan sjajan koncert. Međutim desila se magija koju samo Nišville ima svi koji su šetali i koji su ulazili na festival, čuli su sjajnu svirku Multicultusa, ostali na njihovom nastupu i svaku pjesmu nagradili aplauzom.

Pjesme kao „Epilepsia“, “Egypt“, “Urbanica“ redale su se jedna za drugom, a publika je uživala u nastupu. Koncert su završili sa „The man from now and then“.

Razgovarali smo sa bendom o njihovom nastupu na ovom prestižnom festivalu.

“Odlično, energično, sjajno, predivan doživljaj nastupiti na ovakvom festivalu. U početku je bilo skupljanje publike, ali na kraju vidjeli ste pun stejdž i ljude koji iskreno uživaju u našem nastupu, i to nam je drago, možemo reći da su nas zavoljeli. Čak smo pronašli i fana koji zna sve naše pjesme, što je rijetkost kad nastupate u drugom gradu. Imali smo problem što je bina tiha za naš nastup, ali izborili smo se.

Predivno je nastupiti na ovakvom festivalu sa muzikom koju mi stvaramo, i to nikad nećemo zaboraviti“, Rekli su momci iz Multicultusa.

Podsjetimo, Multicultus večeras nastupa u Mostaru na gitarijadi „Na putu za jug“ a sutra u Underground klubu u Sarajevu.

Zoran MATIĆ

You may also like
Počeo je jazz spektakl Nišville
“MultiCultus” predstavio novu pjesmu i spot
“MultiCultus” predstavio singl “Memories”
“MultiCultus” najavljuje promociju singla “Memories”
);