Home > Film > Banjalučka publika ispratila Nektar Ok Fest Karavan

Banjalučka publika ispratila Nektar Ok Fest Karavan

Nektar OK Fest karavan je tokom prethodna dva dana /10. – 11. novembar/ uspješno realizovao sve programske sadržaje na četvrtoj stanici karavana u Banjaluci. U saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor, a poštujući sve propisane epidemiološke mjere, banjalučka publika je u maksimalno dozvoljenom broju ispratila program OK karavana.

„Izuzetno smo zadovoljni što smo i u ovom vremenu <<novog normalnog>> u prilici da i publiku u Banjaluci obradujemo sa koncertom, izložbom, filmskim projekcijama i promocijom knjige, tj onim kulturnim sadržajima, kojih nam je u ovoj 2020. godini svima nedostajalo. Sa istom namjerom i istim ciljem nastavljamo i dalje, karavan nastavlja putovanje prema drugim gradovima Republike Srpske i BiH u narednom periodu. Nastavljamo sa realizacijom i afirmacijom kulturnih sadržaja i samih radova kulturnih radnika zajedno sa institucijama kulture, koje su nam partneri u realizaciji ovog projekta, a publici donosimo kvalitetan program“, poručio je direktor festivala Dubravko Suvara.

Banjalučka publika bila je u prilici da tokom dva dana prisustvuje promociji knjige, autora Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, pogleda filmske projekcije „Tusta“, dokumentarni film o frontmenu benda KUD Idijoti, Branku Črnac Tusti, te „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, film o velikanu muzičke scene i miljeniku publike u cijeloj regiji, Vladi Divljanu.

U banjalučkom KSB otvorena je i izložba fotografija „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića, a u utorak 10. novembra u Banskom dvoru, momci iz benda Kanda, Kodža i Nebojša priredili su odličnu svirku u unplugged verziji.

Naredna stanica Nektar OK fest karavana je Gradiška, gdje će u Kulturnom centru Gradiška 19. i 20. novembra, takođe biti realizovan kvalitetan program. U četvrtak 19. novembra u 19:00, biće otvorena izložba fotografija „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića. Nakon otvaranja izložbe, od 20:00 očekuje nas koncert Palladio String Quarteta. Repertoar kvarteta čini širok spektar muzičkih žanrova, među kojima su pop, rock, tango, filmska muzika, evergreen i klasika. 

U petak 20. novembra u Kultunom centru Gradiška na programu Nektar OK fest karavana je projekcija filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva i „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića  sa elementima igranog filma.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti u Kulturnom centru Gradiška

Nektar OK Fest karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja Sarajevski kiseljak i voda Sara.

Sve informacije o programu u Gradišci možete pratiti na zvaničnoj stranici događaja na facebooku – https://www.facebook.com/events/1214200848980556

foto: Vedran Ševčuk Alf

You may also like
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Banjalučka gitarijada biće održana 5. decembra
);