Home > Muzika > “BALKAN EXPRESS UNPLUGGED” u Banskom Dvoru

“BALKAN EXPRESS UNPLUGGED” u Banskom Dvoru

Zbog velikog interesovanja publike koncert kultnog banjalučkog benda “BALKAN EXPRESS UNPLUGGED” biće održan u dva termina, 22. marta (ponedjeljak) i 23. marta (utorak)  2021. godine od  20.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Ulaznice za prvi i drugi termin po cijeni od 7 KM mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora od petka 12. marta, svakim danom osim nedjeljom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

“Balkan Express” čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlajsavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu u Banskom dvoru biće “Palladio String Quartet“, vokalni solisti Lidija Pajić, Biljana Braunović i Stojana Marjanović, te mladi gitarista Strahinja Nikić.

„Prošli akustični koncert u Banskom dvoru bio je odličan, reakcije publike bile su nevjerovatne i bićemo prezadovoljni ako se to ponovi. Naravno, ovaj put želimo da budemo još bolji. Postavka instrumenata će biti ista kao i na prošlom koncertu.  Opet su sa nama na sceni gudači, a ovaj put i tri bek vokala. Definitivno će aranžmanski naše autorske pjesme zvučati drugačije, pogotovo za nas koji smo sušta suprotnost od tog epiteta “unplugged”. Izazov je prearanžirati pjesme, a zadržati im kvalitet. Banski dvor nije naše prirodno okruženje i generalno akustika nije naše prirodno okruženje, ali u toliko više nam je to izazov“. Balkan Express

Banjalučki bend “Balkan Express” osnovan je u oktobru 1996. godine. Na samom početku svirali su obrade stranih hitova. Nastupali su po klubovima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Slovenija kao i u Italiji.

Godine 1998. godine izlazi prvi autorski album pod nazivom PREPORUČENO u izdanju ITMM Beograd. Album je sniman u studiju “Akademija” BG. Drugi album benda ŠA LA LA LA LA izlazi 2007. godine u produkciji TREND BL. Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti.

You may also like
Balkan Ekspres održao koncert u Banskom dvoru
Koncert gitariste MURISA VARAJIĆA u Art dvorištu Banskog dvora
);