Home > Muzika > Bajaga i “Hladno pivo” zajedno na “Sea Star” festivalu

Bajaga i “Hladno pivo” zajedno na “Sea Star” festivalu

Bajaga, jedan od najvažnijih regionalnih rock autora, sa svojim Instruktorima u subotu 25. maja pojačaće program trećeg Sea Star festivala u kristalno plavoj istarskoj laguni Stella Maris.

Nakon što je prošle godine oduševio preko 30.000 fanova na glavnoj bini “Exita”, u Umag stiže uz bezbroj hitova iz 35 godina bespekorne karijere uz koje su odrastale brojne generacije širom regiona. Biće to ujedno i prvi put da Bajaga i “Hladno pivo” dijele scenu nakon deset godina i prošlogodišnje velike lekcije iz regionalne solidarnosti i međusobnog poštovanja u najboljem komšijskom maniru.

Bajaga je ovim uvršten u moćan program morskog festivala koji predvode najveća hip-hop grupa u istoriji “Wu-Tang Clan”, vodeći techno izvođači današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, nadolazeća zvijezda Ilario Alicante, britanska trap-jazz umjetnica IAMDDB, najpoznatija hrvatska pank rock grupa “Hladno pivo”, superpopularni Mahmut Orhan i jaka imena kao što su Vojko V, Fox, Krankšvester, High5, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock i mnogi drugi!

Uz Bajagu i Instruktore svoj je nastup na trećem izdanju umaškog festivala potvrdio i možda najbolji istarski pop rock bend “Nola”, koji ove godine obilježava 25 godina rada. Udarnoj elektronskoj postavi pridružiće se i beogradski tehno doajen svetskog glasa Marko Nastić i famozna DJ-ka Lady Lee, dok će zagrijavanje za rap bogove “Wu-Tang Clan” da pripremi regionalni hip hop majstor Phat Phillie iz Blackouta. S objavljenim kompletnim postavama bina “Exotic Laguna” i “Silent Octopus”, poznata je većina muzičkog programa “Sea Star” festivala.

Bajaga i Instruktori, regionalni rock heroji sa preko 30 godina fantastične karijere usijaće već uzavrelu atmosferu u prelijepoj laguni “Stella Maris”. Ova rokenrol ikona posljednjih sezona iznova je doživjela ogroman uzlet u cijelom regionu masovno posjećenim nastupima na glavnoj bini “Exita” i u poznatoj zagrebačkoj Areni, a u Umag donosi hitove poput „S druge strane jastuka“, „Tišina“, „Verujem ne verujem“, „Život je nekad siv nekad žut“, „Plavi safir“, „Godine prolaze“, „Kad hodaš“ i mnoge mnoge druge.

Najpopularniji istarski pop rock bend “Nola”, koji je nedavno proslavio prvih 25 godina muzičkog stvaralaštva, popeće se na festivalsku binu uz svoje najvažnije radove „Dio tebe“ i „Iznad oblaka“, za koju su osvojili i hrvatskog Gremija – nagradu “Porin” u kategoriji „pjesma godine”.

Sjajnom elektronskom programu “Sea Star” festivala pridružuje se povratnik na istarski festival Marko Nastić, jedan od najvažnijih aktera regionalne muzičke scene i umjetnik sa više od 200 izdanja za svjetske muzičke etikete.

You may also like
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Veliko interesovanje za ovogodišnji Nektar OK Fest 2023
);