Home > Muzika > Bajaga i “Hladno pivo” zajedno na “Sea Star” festivalu

Bajaga i “Hladno pivo” zajedno na “Sea Star” festivalu

Bajaga, jedan od najvažnijih regionalnih rock autora, sa svojim Instruktorima u subotu 25. maja pojačaće program trećeg Sea Star festivala u kristalno plavoj istarskoj laguni Stella Maris.

Nakon što je prošle godine oduševio preko 30.000 fanova na glavnoj bini “Exita”, u Umag stiže uz bezbroj hitova iz 35 godina bespekorne karijere uz koje su odrastale brojne generacije širom regiona. Biće to ujedno i prvi put da Bajaga i “Hladno pivo” dijele scenu nakon deset godina i prošlogodišnje velike lekcije iz regionalne solidarnosti i međusobnog poštovanja u najboljem komšijskom maniru.

Bajaga je ovim uvršten u moćan program morskog festivala koji predvode najveća hip-hop grupa u istoriji “Wu-Tang Clan”, vodeći techno izvođači današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, nadolazeća zvijezda Ilario Alicante, britanska trap-jazz umjetnica IAMDDB, najpoznatija hrvatska pank rock grupa “Hladno pivo”, superpopularni Mahmut Orhan i jaka imena kao što su Vojko V, Fox, Krankšvester, High5, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock i mnogi drugi!

Uz Bajagu i Instruktore svoj je nastup na trećem izdanju umaškog festivala potvrdio i možda najbolji istarski pop rock bend “Nola”, koji ove godine obilježava 25 godina rada. Udarnoj elektronskoj postavi pridružiće se i beogradski tehno doajen svetskog glasa Marko Nastić i famozna DJ-ka Lady Lee, dok će zagrijavanje za rap bogove “Wu-Tang Clan” da pripremi regionalni hip hop majstor Phat Phillie iz Blackouta. S objavljenim kompletnim postavama bina “Exotic Laguna” i “Silent Octopus”, poznata je većina muzičkog programa “Sea Star” festivala.

Bajaga i Instruktori, regionalni rock heroji sa preko 30 godina fantastične karijere usijaće već uzavrelu atmosferu u prelijepoj laguni “Stella Maris”. Ova rokenrol ikona posljednjih sezona iznova je doživjela ogroman uzlet u cijelom regionu masovno posjećenim nastupima na glavnoj bini “Exita” i u poznatoj zagrebačkoj Areni, a u Umag donosi hitove poput „S druge strane jastuka“, „Tišina“, „Verujem ne verujem“, „Život je nekad siv nekad žut“, „Plavi safir“, „Godine prolaze“, „Kad hodaš“ i mnoge mnoge druge.

Najpopularniji istarski pop rock bend “Nola”, koji je nedavno proslavio prvih 25 godina muzičkog stvaralaštva, popeće se na festivalsku binu uz svoje najvažnije radove „Dio tebe“ i „Iznad oblaka“, za koju su osvojili i hrvatskog Gremija – nagradu “Porin” u kategoriji „pjesma godine”.

Sjajnom elektronskom programu “Sea Star” festivala pridružuje se povratnik na istarski festival Marko Nastić, jedan od najvažnijih aktera regionalne muzičke scene i umjetnik sa više od 200 izdanja za svjetske muzičke etikete.

You may also like
Sve je spremno za početak Nektar Garden Festa
Završen je peti Moto Fest
Najavljen deveti festival “Banjalučki dani muzike”
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
);