Home > Muzika > Aviciijev posthumni album uskoro će ugledati svjetlo dana

Aviciijev posthumni album uskoro će ugledati svjetlo dana

Prošlo je već godinu dana otkako je svijet napustio talentovani muzičar Avicii, koji se pravim imenom zove Tim Bergling. Njegova porodica je nedavno za medije potvrdila kako je u pripremi njegov novi album koji će biti objavljen na ljeto. Posthumni album zvat će se “TIM”, a Avicii ga je dovršavao u aprilu prošle godine, neposredno prije njegove smrti. Porodica ga je sada odlučila izdati, kako bi odali počast preminulom muzičaru.

“Iza sebe je ostavio mnoštvo skoro dovršenih pjesama, te tekstove i poruke koje govore o ovom albumu. Ljudi sa kojima se sarađivao nastavili su raditi na albumu čak i nakon njegove smrti kako bi ostvarili viziju koju je on imao. Otkako je Tim preminuo, porodica je odlučila podijeliti njegov rad sa njegovim fanovima širom svijeta”, navedeno je u saopćenju njegove porodice.

Dodali su i da će prvo objaviti singl “SOS” 10. aprila, dok će cijeli album biti objavljen 6. juna.

“Tim je želio napraviti promjenu u svijetu”, napisali su.

Podsjećamo, Avicii je pronađen mrtav u aprilu prošle godine, a porodica je nedugo nakon smrti izjavila kako je u pitanju samobistvo. Dodali su i kako on nije stvoren za dinamični i brzi život koji je živio, te kako ga je mašina biznisa koji je radio uništila.

You may also like
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
CHARNA i EHO RADAR u subotu u Prijedoru!
U pokretu sa Davidom Jojićem večeras na RTRS-u
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
);