Home > Muzika > Avicii dobio voštanu figuru u muzeju Madam Tiso u Njujorku

Avicii dobio voštanu figuru u muzeju Madam Tiso u Njujorku

Kao uspomena na švedskog di-džeja Aviciia, koji je prošle godine izvršio samoubistvo, u muzeju Madam Tiso u Njujorku postavljana je njegova voštana figura.

Tim Bergling, kako je glasilo njegovo pravo ime, prikazan je iza miksete, sa slušalicama oko vrata, podignutom rukom, širokim osmjehom i kačketom obrnutim naopačke. Baš onakav kakvim su ga fanovi pamtili.

“Postavka uključuje klipove i zvuke sa nekih od njegovih najpoznatijih nastupa, bilo da pušta muziku ispred nekoliko hiljada ljudi na Tumoroulendu, ili da oduševljava publiku u nekim manjim mjestima. Želimo da naši posjetioci to ponovo prožive, da to iskustvo, koje im nikada više neće biti dostupno, vrate u život sa svjetlošću i zvucima”, rekao je Tom Midlton, generalni direktor muzeja.

Iz Muzeja su saopštili da su blisko sarađivali sa roditeljima preminule zvijezde, kako bi ga što vjernije predstavili.

“Drago nam je što je Timu odata čast na ovaj način i nadamo se da će figura donijeti radost svima koji su voljeli njega i njegovu muziku”, rekli su Aviciievi roditelji u izjavi.

Kraj detaljne replike, baš kao i pored svih ostalih statua, posjetioci muzeja će ubuduće moći da se slikaju.

Avicii je izvršio samoubistvo u aprilu 2018. godine. Imao je 28 godina. Bogatstvo vrijedno 25 miliona dolara ostavio je svojim roditeljima.

Telegraf.rs

You may also like
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
CHARNA i EHO RADAR u subotu u Prijedoru!
U pokretu sa Davidom Jojićem večeras na RTRS-u
);