EHO Portal

Astronauti u svemiru slušaju AC/DC i Black Sabbath

Američki astronauti Dog Harli i Bob Benken, koji su trenutno na Međunarodnoj svemirskoj stanici, do koje su stigli prvom privatnom letilicom kompanije Space X Ilona Maska, pred poletanje su slušali hitove AC/DC i Black Sanbath.

Na putu ka letelici astronauti su, veoma glasno, slušali “Back in Black” australijskih rokera AC/DC, a pred pristajanje na Međunarodnu svemirsku stanicu, u nedjelju ujutru, uživali su uz pjesmu “Planet Caravan”, engleskih rokera Black Sabbath.

Harli i Benken slušaće AC/DC i kada se budu vraćali na Zemlju, kao “himnu povratka”. Inače, “Back in Black” je naslovna pjesma istoimenog, sedmog po redu studijskog albuma AC/DC iz 1980. godine, koji su objavili nakon smrti pjevača Bona Skota. Sa Brajanom Džonsonom kao novim vokalom, hard rokeri su snimili i objavili nešto što će postati najprodavaniji album svih vremena. Inače, pjesma je napisana kao počast Skotu.

Astronaut Bob Benken je veliki obožavalac metal muzike, a tokom spejs šatl misije 2010. budio se uz “Parabolu”, hit američke grupe Tool.

izvor: headliner.rs

);
Visit Us On Facebook