Home > Muzika > “Apocalyptica” započela turneju u Tvornici Kulture

“Apocalyptica” započela turneju u Tvornici Kulture

Sinoć je u zagrebačkoj Tvornici Kulture održan koncert grupe “Apocalyptica” u organizaciji “Los Angeles Agency”.

Poznata grupa je nekoliko puta nastupala na ovim prostorima, ali interesovanje za njih ne opada, u punom pogonu kulture ova kultna ekipa sa violončelima započela je svoju turneju na kojoj promovišu novi studijski album.

“Drago nam je da smo opet ovdje i hvala za svu podršku”, orilo se sa bine, a publika ih je dočekala aplauzima i ovacijama. Energični, glamurozni, uštimani, nisu gubili vrijeme nego su punom snagom “napali” publiku. Nevjerovatna kombinacija maestralnog zvuka violončela i bubnjeva, opšti sklad nesklada. Gledajući ove momke shvatate da stvarno ne postoje granice u muzici. Iako je akcenat na instrumentalima, oduševljenje je izazvao izlazak vokala na binu koji se nevjerovatno dobro uklopio.

Najmagičniji dio koncerta, onaj koji me naježio, je kada su onako lagano i sjedeći odsvirali “Nothing else matters” od grupe “Metallica”. Upaljena svjetla, oni onako lagano sa poštovanjem sviraju, a publika pjeva na sav glas, iz duše, kao da nema sutra.

Veče se nastavilo uz sjajne obrade, od kojih bih izdvojio “Seek and destroy” jer ta pjesma izaziva nevjerovatnu energiju. Kraj koncerta energičan praćen aplauzima i violončelima u vazduhu. Naravno da nismo da li da sa premijernog koncerta odu bez bisa. Ekipa se vratila i počastila nas sa još malo te grandiozne muzike koju stvaraju.

Oprostili smo se do sledećeg gledanja. Hvala “Los Angeles Agenciji” za ovaj sjajan koncert a posebno hvala “Control rent a car” za ustupljivanje auta za sigurnu i udobnu vožnju, da bi ovo “sevdisanje” bilo nezaboravno.

Zoran MATIĆ

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
);