Home > Muzika > “AkiTour 2019”: “Stonebride” i “Shizomantra” sviraju u Akijevu čast

“AkiTour 2019”: “Stonebride” i “Shizomantra” sviraju u Akijevu čast

Bendovi “Stonebride” iz Zagreba i domaćini “Shizomantra” održaće zajednički nastup u subotu 8. juna u Banjaluci, u sklopu koncerta “AkiTour”.

Riječ je o drugom izdanju muzičke manifestacije “AkiTour”, koja je posvećena Aleksandru Mujčinoviću Akiju, tragično preminulom dugogodišnjem prijatelju bendova i fotografu, koji je bio jedna od najzaslužnijih osoba za izgradnju brojnih mostova između francuske i balkanske nezavisne scene.

Kao dio UNSA Geto ekipe, koja i stoji iza organizacije koncerta, Aki je kao fotograf, organizator koncerata, vozač brojnih bendova iz regije i Evrope i šta sve ne, bio neko koga su ljudi na muzičkoj sceni veoma cijenili i voljeli.

Podsjećamo, u okviru prve turneje “AkiTour 2018”, koja je obuhvatala Ljubljanu, Zagreb i Banjaluku, nastupili su “St!llness” i “Antenat” iz Hrvatske, Slovenci “Red Five Point Star”, “Sopot” iz BiH i francuski “Joke”. Kao produkt te turneje, od prihoda od ulaznica izrađena je vinilna kompilacija “Aki”, koju je objavila izdavačka kuća PDV Records.

Muzički izraz bez granica

Stonebride su zagrebački teškaši, koji postoje od 2005. godine. Nakon nešto više od godinu dana, vraćaju se u okruženje koje im leži najbolje, a to je bina. Prepoznati kao prava koncertna atrakcija koja stvara vlastiti zvuk uz neprekidnu predanost muzici koja traje skoro 14 godina, pozvani su kao gosti da nastupe u čast prerano preminulog prijatelja Aleksandra Mujčinovića Akija. Izraz grupe Stonebride je namijenjen svim ljubiteljima alternativnih, psihodeličnih vibracija, koje su pogonjene progresivnim momentima uz nezaobilazne izlete u stoner, doom, grunge, blues, sludge te ostale varijacije na rock temu.

Shizomantra je instrumentalni bend iz Banjaluke, nastao 2008. godine, a čine ga muzičari iz poznatih banjalučkih sastava Revolt, Recall i Deer In The Headlights. U muzici ovog kvarteta mogu se prepoznati pravci kao što su psychodelic rock, post-rock, stoner rocka i dub. Shizomantra je dala svoj obol jednom pjesmom objavljenoj na spomenutoj dvostrukoj vinilnoj kompilaciji “Aki”.

Početak koncerta zakazan je za 22 časa, a više informacija potražite na zvaničnoj Facebook stranici koncerta.

(Impuls)

You may also like
ISPAD i Subversion BL sutra u DKC Incelu
“Rainmaker – Iron Maiden tribute band” ovog vikenda u Banja Luci
);