Home > Muzika > “Acid for the Children” Basista RHCP svoju životnu priču pretočio je u 400 stranica knjige

“Acid for the Children” Basista RHCP svoju životnu priču pretočio je u 400 stranica knjige

Basista grupe “Red Hot Chili Peppers”, Majkl Piter Balzari – Flea prošle godine potvrdio je da se bliži kraju njegovo pisanje memoara nazvanih “Acid for the Children”.

Knjiga je najavljena još 2014. godine kada je, prema prvom službenom saopštenju, navedeno da će se bazirati na Fleinom životu u Njujorku, o boemskom stilu života s očuhom koji je bio jazz muzičar i buntovnom životu na ulicama Los Anđelesa gdje je s najboljim prijateljem Entonijem Kidisom i još dva školska drugara osnovao “Red Hot Chili Peppers”. Najavljen je i detaljan opis složenog, ponekad komplikovanog odnosa (kao prijatelji, ali i kao saradnici) s Kidisom kao i detalji iz vremena eksperimentisanja s teškim drogama.

U susret izlasku knjige, Flea otkriva kako to neće biti još jedna klasična knjiga o životu rok zviezde. Iako se radnja nužno oslanja na RHCP, knjigu je Flea zamislio kao samostalno književno djelo sa životnom pričom koju može čitati i neko ko nije fan benda. Priča je to isprepletena vrtoglavim vrhuncima, ali i raznim padovima koji se događaju kada se neko od životarenja po LA ulicama pretvori u svjetski poznatu osobu.

U službenom sinopsisu stoji:

“Njegova setna proza, nastala pod utiecajima jazza, oživljava Los Anđeles iz sedamdesetih i osamdesetih godina, opisujući pritom surovu, ali veličanstvenu stvarnost prepunu zabave, opasnosti, haosa i inspiracije koji iskaču iz svakog ćoška. To je mjesto gdje je mladi Flea tražio utočište za vrijeme bjega od svog turbulentnog doma. Novu porodicu pronašao je u zajednici muzičara i umjetnika, ali i zavisnika koji su živjeli na ivici. Većinu vremena provodio je na žurkama i sukobljavajući se sa zakonom. U muzici je pronašao “ono nešto” – to je bilo mjesto za kanalizovanje frustracija, usamljenosti i ljubavi. Konačno, to ga je dovelo do trenutka koji mu je promijenio život – do momenta u kome je sa svojom duhovnom braćom i partnerima u vragolijama odlučio da osnuje bend koji je kasnije postao poznat “Red Hot Chili Peppers””.

Proces stvaranja knjige, Flea je prokomentarisao:

“Zaljubio sam se u pisanje. Poslije svakog sata koje sam proveo pišući osjećao sam se jako zadovoljno i ispunjeno, kao da sam se povezao s dijelom moje kreativnosti koji je ranije bio zapostavljen”, rekao je Flea.

Knjiga je trebalo da bude objavljenja prošle godine, ali datum objave pomjeren je za predstojeću jesen pa bi “Acid for the Children” na policama knjižara i internet trgovinama trebalo da se nađe 4. novembra ove godine.

Obožavaoci koji s nestrpljenjem čekaju priču jednog od najpoznatijih basista današnjice mogu da skrate vrijeme uz autobiografiju Fleinog bendovskog kolege – Kidis je svoju autobiografiju “Scar Tissue” napisao 2014. godine. Posljednji za sada “Red Hot Chili Peppers” album “The Getaway” objavljen je 2016. godine, a u međuvremenu je bend potvrdio da je u planu i novo studijsko izdanje.

izvor: mixer.hr

You may also like
Ljubav prema svojoj zemlji opisao na stranicama prve knjige
Frontmen “Goblina” u Banjaluci promoviše “Izgužvane misli”
);