Home > Muzika > ACA SELTIK ZA EHO: Uživajte u svakom koncertu kao da je poslednji!

ACA SELTIK ZA EHO: Uživajte u svakom koncertu kao da je poslednji!

Legendarni sastav „Orthodox Celts“ najavio je svoj nastup na ovogdišnjem izdanju „Nektar Garden Festa“ u Prijedoru. Ovo nije prvi nastup popularnih domaćih iraca u gradu na Sani, a kako kaže frontmen benda, Aca Seltik, nastupi u Prijedoru su ono što čini srž „Orthodox Celtsa“.

U razgovoru za Eho portal, Aca Seltik govori o najavljenom nastupu, prilikama u bendu, periodu pandemije koja je zaustavila planetu i narednim planovima „Celtsa“.

EHO: Publika željno iščekuje vaš nastup na Garden Festu, možete li nam reći kakav nas program očekuje?

ACA SELTIK: Pa, s’ obzirom da se nismo videli sa Prijedorskom publikom od, sada već pradavne, 2016., sigurno je da publika zaslužuje neku vrstu promocije svega onoga što se dešavalo u međuvremenu tih 5 godina. Tu je bio novi album “Many Mouths Shut”, sa koga se izdvojilo par pesama koje su našle svoje stalno mesto na set listi, izbacili smo naše pivo “Orthodox Celts Irish Red”, ali sigurno nećemo izostaviti ništa što publika od nas zasigurno očekuje. Sve u svemu, Best Of je zagarantovan.

EHO: Nekoliko puta ste nastupali u Prijedoru, ali i širom BiH, kakva su dosadašnja iskustva sa publikom?

ACA SELTIK: Sjajna! Nismo baš prečesto svirali u Prijedoru, ali i ta 2 dosadašnja nastupa su bila baš ono što i čini srž Orthodox Celts-a. Koncerti bez ikakve rezerve i zadrške, sa publikom koja je integralni deo atmosfere i događaja, a to i jeste pravi Rokenrol, zar ne?

EHO: Nažalost proteklih godinu i kusur dana smo vezani za pandemiju virusa korona i sve mjere koje ona nosi sa sobom, kako ste proveli ovo vrijeme?

ACA SELTIK: Iskoristili smo ovo vreme da se pozabavimo, svako ponaosob, nekim stvarima za koje, inače, nemamo vremena. Tako sam ja napisao drugu knjigu, koja se zove “Kuća od pesama”, i bavi se uplivom ličnog i porodičnog miljea u poznate Rok pesme, od Beatles-a i Stones-a do Springsteen-a i Bowie-a, ali i do Johnny Cash-a ili Bjork i Muse, bavili smo se miksom našeg budućeg Live albuma, i mogu samo da kažem da je skoro spreman za prebacivanje na vinil, ali, definitvno, smo najviše vremena posvetili porodicama, koje ionako najviše trpe kad nismo kod kuća.

EHO: Da li po Vašem mišljenju ova situacija ima neku poruku, da li smo iz ovog zla mogli nešto naučiti?

ACA SELTIK: A šta da naučimo?! Pa, ni ovi koji kao “znaju”, u stvari, ne znaju celu istinu, tako da sam ja vrlo skeptičan po bilo kom pitanju koje je iz te situacije proisteklo. Lično, mislim da problem te i takve situacije nije u pojedincu ili grupi ljudi već u sistemu.

EHO: Da li možemo očekivati neke nove pjesme, koji su planovi u budućnosti?

ACA SELTIK: Svakako! Iako pojma nemamo šta će se dešavati u bliskoj budućnosti, to, naravno, nije razlog da budemo besposleni. Kratkoročni planovi su, pre svega, vezani, za koncerte, što više i što žešće, a, dugoročni, za taj, već pomenuti, Live album. Naravno, biće novih pesama, ali, kad za to dođe vreme. Dotle, uživajte u svakom koncertu kao da je poslednji! The Celts Strike Again!

Razgovarao: Zoran MATIĆ

Foto: Orthodox Celts/Facebook

You may also like
Veliko finale Nektar Garden Festa
Završeno drugo veče “Nektar Garden Festa”
Počeo je Nektar Garden Fest u Prijedoru
Sve je spremno za prvi „Nektar Garden Fest“
);